tisdag 27 maj 2008

Är det fiffel på gång här - på högsta nivå...

Uppdatering 2 (23:06) Nu har jag läst på fildelarens hemsida där han ger sin syn på saken om falska uppgifter. Nu ska jag överväga att ge honom ett bidrag här faktiskt...

Uppdatering 1 (20:11) - enligt annan uppgift är fildelaren i Linköping upprörd och menar att det här är falskt alarm. Jag avstår från värderingar. Men så lätt ett rykte kan uppstå, eller hur?

Jag är själv en del i det hela, scary... hur lätt det är att dras med i virvelvindarna och jag är väldigt olycklig för det eftersom jag brukar kolla mina källor ordentligt...

Men å andra sidan så blir man lite misstänksam mot en musikindustri som schabblat förut i sin iver att sätta dit fildelare. Det är nog inte Linköpingskillen (så ta inte åt dig) någon är ute efter utan industrins metoder, om de nu är såna man påstår. Man vet ju ingenting så det är klart att man måste ifrågasätta och undra över tingen.
***********

Det susar i luften och viner i mailen. Nu påstår någon att det kan vara så att ifpi har betalat Linköpingskillen för att inte överklaga domen?

Kan det verkligen vara så? Någon som vet mer om hur det förhåller sig?

Informationen finns att läsa på The Pirate Bays blogg och kanske att man ska ta det utifrån den vinkeln. Men det kan vara viktigt att ställa frågan även utifrån.

Musikorganisationen har tidigare visat att de använt fel uppgifter för att stämma fildelare och blandat in en kille som inte ville vara med. Det här hade jag heller inte sett tidigare.

Vad är det här för byk egentligen? Dags att ta fram tvättbrädan och lite lut... Emma har lite fler länkar och egna åsikter om saken här.



(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wu Tui. Om logiken är att fiendens fiende är din vän, vad är då den största hemlighet som kan föreslås? Jo, att vi bara är fiender på låtsas och bästa vänner i hemlighet.

Mao, saker o ting behöver inte alltid vara vad de ser ut att vara. Walks like a duck.. kan lika gärna utnyttjas.

//steelneck

Mary X Jensen sa...

Detta förvirrar mig hur som helst... Så småningom kryper det väl fram hur det förhåller sig.