lördag 24 maj 2008

Åsikts-TV - när den är som bäst...

I dag Melodifestivalen!

Att Perrelli ser ut som en levande Barbiedocka är en sak, men det tillhör å andra sidan artisteriet, rejält med smink och utmanande kläder.

Jag hoppas att Charlotte Perrelli tar en bra placering i kväll, hon är värd det på något sätt. För hon verkar slita och jobba hårt. Vad gäller låttexten så har Johnny på bloggen Stationsvakt fixat med översättning här.

Melodifestivalen eller Schalgerfestivalen som det hette när jag var ung har haft flera minnesvärda (på olika sätt) sångerskor med. Det är två som kommer till mig här.

Tänk Josefine Baker också med i Schlagerfestivalen - 1966. Snacka om smink och fabulös klänning. Men hon var nog bäst så här, snacka om drag.

En annan schlagersångerska som varit med i Melodifestivalen är Lill-Babs, från flicka till tant på 3.6 sekunder... men det var så det var på den tiden. För att inte tala om låten, som väl iofs inte var med i Melodifestivalen. Men ändå!!! M A Numminens variant går inte heller av för hackor. Kära nå´n allt var inte bättre förr.

Däremot så sjöng Lill-Babs låten Schlagerfestivallåten April April istället för Siw Malmqvist som i sin tur fått en blackout under tävlingen. Åsa Fång sjöng den nyligen i programmet Så ska det låta. Hon kanske hade klarat sig bättre i tävlingen.

Oj oj oj. Schlager. Underhållning, man kan gilla det eller inte, men det finns. Ikväll blir det SMS med kompisen. Vilka kläder, snyggt, fult, vad är det här, nej det där går aldrig. Klar vinnare, nej men för fan, direkt från Tempo, vad är det här, nej dra på trissor. Mitt i programmet blir det tyst för då har kompisen somnat, hon är småbarnsmorsa...

Vem vinner - noll koll. Har ingen betydelse. Folkfest för oss med åsikter.

Med Carl Bildt i publiken måste du ge hjärnet Charlotte! Hoppas också att han har sin råttkavaj på sig för den gör verkligen skillnad och man börjar le automatiskt - är det någon jag gillar så är det Carl Bildt, just för den distans och humor han har till saker och ting. Jag är övertygad om att Melodifestivaler kan vara en viktig symbolhandling för förståelse över landsgränserna. Att vi försöker förstå varandras kulturella olikheter är en viktig aspekt för en fredligare värld är min övertygelse. Allt vi själva gör är inte det enda och det rätta sättet.

Men som sagt - chips, coca-cola och en juste mobiltelefon... Kvällen är given.

(DN)
(SvD)
(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: