söndag 22 juni 2008

Att lyssna på folket har fått en ny innebörd...

Att moderaterna skulle gå till historien som de som verkade för begreppsglidningen vad gäller att "lyssna på folket" kunde man aldrig ha trott. Det har efter omröstningen i riksdagen fått en helt ny innebörd. Detta hoppas jag har återgått till det vanliga till nästa val.

Annars blir det Postens renässans nu. Snigelposten återkommer med ilfart. Men brevhemligheten kanske inte gäller där heller om man får hålla på så här.

Jag är som gammal moderat mest häpen och en gnutta arg förstås. Det är nästan varenda annan moderat jag känner också. Fler lär väl ge sig till känna. Att arbeta lokalpolitiskt har en annan innebörd dock och är mer pragmatiskt. Men Ingerö gör en intressant sammanställning här över sådant man kan fundera över.

Var det så här vi ville ha det? Nej inte många av oss i alla fall och det är ju trots allt vi som ska genomföra valet. Eller? Unga och gamla kärnväljare.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Roger sa...

Nädå', är på G inom EU att alla snigelförsändelser måste ha RFID och kunna spåras, "för vår säkerhet, så vi vet var den alltid är och så den inte försvinner.", tänk vad dom är måna oss och all extra service vi får.

Dom lovar säkert att det inte är för att få trafikdata över brev. ;)

Anonym sa...

Jag är osäker på om brevhemligheten innefattar metadata om avsändare och mottagare, men RFID-frimärken kommer antagligen att ställa frågan på sin spets.

En annan sak som liknar brevhemligheten jag undrar över är om präster i katolska länder är skyldiga att efter bikten rapportera synder som t ex mord och rån till polisen. Alltså, finns det en prästhandbok där det står var gränsen går för vilka synder som måste polisanmälas?

Och så undrar jag om polisen i katolska länder har rätt att gå in i kloster och kolla om det finns terro.. jag menar flyktingar där.

Har också för mig att banksekretessen håller på att upphävas i flera länder och jag undrar hur mycket administrationen av bedömningarna för vilka som inte får sätta in pengarna kostar bankerna och hur dom görs rättssäkra.