lördag 7 juni 2008

Det är så här man vill se statsministern...

Statsministern, mannen som kan föra sig i olika sammanhang. Som förstår att det bästa sättet att skapa förtroende hos omgivningen inte är att smälla till oliktänkande på käften innan man ens hälsat som många med annan åskådning tycker. Vem minns inte Sahlins åtgärdslista inför Kinabesöket. Det är kul att läsa om Skyttes spaning om saken i dagens artikel i SvD, där det framgår att Irakkonferensen i Sverige blev mer framgångsrik än traditionell media velat göra gällande.

En statsminister är en man (just nu är det en man notering till feminister) som förstår att linda in problemen på ett empatiskt sätt, men ändå inte bangar för att säga sin mening. Det är också så som jag vill se på en statsminister. Därför är jag väldigt fundersam över det som verkar ske kring frågan om FRA-avlyssningslagen. Inte ett pip från regeringen, mer än rykten om partipiskor. Det är oroväckande tyst.

Hoppas att det är så att även vi vanliga sk. väljare blir bemötta med viss respekt från regeringen i den frågan den 17:e juni. FRA-avlyssningen har förvisso i en del kretsar kanske bemötts med personpåhopp och liknande, men det ingår i dramaturgin på något sätt och den som är van sovrar förstås. Det är trots allt sakfrågan som är den viktiga. Hur vi får behålla vår personliga integritet. Även om vissa säger att avlyssning redan pågått i många år och att den nya lagen bara är ett sätt att legalisera den så tycker i alla fall inte jag att det är skäl nog att göra den till en slags regelmässig kollektivkontroll av samtliga medborgare.

Jag vill känna respekt för statsministern och regeringen. Tillhörde den digra skara som jobbade dag och natt i valrörelsen och lät hem och trädgård, sociala relationer och annat förfalla för saken. It´s paybacktime på något sätt nu... Ingen gillar att bli överkörd.

(SvD)

Det ha skrivits mycket i bloggosfären om frågan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Peter A sa...

Det sätt man driver igenom denna lag på är verkligen ruttet. Jag förstår att för många gräsrötter så måste detta vara en tung besvikelse och en stor motgång.

Nu är jag inte medlem i partiet, men när Fredrik Reinfeldt hotar med sin egen avgång för att få sin vilja igenom, så hade jag inte tvekat en sekund med att låta honom verkställa det hotet. Man beter sig inte på det sättet.

Fascistiska idéer kommer alltid att vara populära hos makthavare.