tisdag 17 juni 2008

Grabbar (och tjejer) ni har gjort ett bra jobb...

Enligt uppgifter på Politikerbloggen så kvittas Karl Sigfrid ut. Federley säger ja. Enligt KG B så verkar det som om en moderat ska begära återremiss av ärendet FRA-signalspaningslagen. Nej nu hörde jag att Federley begärde återremiss. Står också i DN. Just nu är det väl lite blandat med vad som gäller.

OK - om det blir återremiss så hoppas jag att man verkligen tar sig en rejäl funderare över hur den personliga integriteten ska skyddas. Brevhemligheten ska stärkas till att gälla all digital kommunikation också. Att spana på gangsters och terrorister för att skydda landet är det ingen som har något emot. Men vi vill inte bli inblandade allihopa kreti och pleti. Det är självklart att man ska hänga med i den tekniska utvecklingen, det har heller ingen något emot. Men det är då ännu viktigare än förr att skydda den personliga integriteten. Kanske att man kan bygga om internet Paf? (jag är väl tvungen att tala om att jag skämtar lite här, men plocka in Patrik i jobbet).

Sen var det där med pedagogiken ja... Och så att det blir en jättebra lag som alla i riksdagen kommer att kunna tala om med stolthet och inte som idag - det bästa hittills, det är bättre än det förra, jag är så nöjd man kan bli och liknande uttalanden

Ja ha ja...

Min dröm kanske slår in . Jag har stöttat honom när andra har klagat liksom, försökt försvara honom för det mesta Jag kommer att få lite problem med det här ett tag. Det kan ta tid att återfå mitt förtroende. Det struntar förstås statsministern i, självklart. Det kanske finns något jag inte vet som gör att den här cirkusen uppstod. Men utifrån ser det inte snyggt ut.

Men om detta är politik på den högre skalan av smutsighet mot unga riksdagsmän som i alla fall försökte så är jag inte imponerad. People management är viktigt, nu har det handlat om kadaverdisciplin vad det verkar. Ger dåliga vibrationer... Politik ska vara värdigt och det ska vara kul. (nu är jag lite naiv igen förstås, men man kan ju alltid drömma)

Karl Sigfrid du går till historien som rakryggad och en kille med civilkurage. Vi är många som beundrar dig för det. För egentligen så har du med ditt Nej bidragit till att lagen återremitteras. Det är bra gjort det. Näringslivet tar emot dig med öppna armar så du behöver säkerligen inte bekymra dig även om det här innebär en paus i politiken. Som du vet är det fullt möjligt och till och med mycket lyckligt. Politikerbroilers blir mer insnöade och mer intresserade av det politiska spelet än av de politiska hjärtefrågorna. Politiker ska vara riktiga människor. I mina ögon har du hjältestatus nu.

Vi får se vad som händer i morgon då...

Hur ser det ut på Emmas spaningskontor?

(SvD)

(intressant)


Emma har spaningskontor i Riksdagen, där hittas senaste nytt och länkar till flera som är där in real live. Politikerbloggen är förstås där också.Aktuell länkskörd, den är röd, grön, blå och allsköns färgad - det här är inte partipolitik det är människor med engagemang som uttrycker sig på väldigt många olika sätt: Attila tecknar och skriver, Erik L - polisanmäler FRA, Mårten - illojalitet eller mod, Emma, Kurvigheter, Nikke, Alter EgoTrotten, Blogge Bloggbävning - har aktuella länkar till tidningsartiklar. Rick, Steve Lando, Christian, WitchBitch, Rosetta, Basic, Radikalen, Erik L, Svensson, Join Simon, Humlan, Alter Ego, Bent, Aspiebloggen, Alter Ego, Ringborg diskuterar Focault , Min gamle kollega Anders Lotsson, Peter J Olsson, Mildner på Sydsvenskan, Drottningsylt, Projo, HAX, LAKE, Basic, Kryptoblogg, Jörgen L, Badlands Hyena (satir), Badlands Hyena 2, lika mycket satir, Erixon, Ingerö, Svensson, Kamferdroppar, Poet on the Run, Dimitri, 10363, Peter Karlberg, Piece of The Mind, Klokbok, frendo, embryo-för att det behövs mitt i alltihopa, Stationsvakt - kan man gömma ord och samtidigt visa dem? Tommy k j, Ingerö - tre poster, WhatismrGreen, Fridholm , Kulturbloggen.com, Dexion i Corren, Oscar, Rick, Gester med ord, Paf, Peter J O, Waldemar i Skiften,- här finns fler intressanta artiklar,Vad tycker du om Creeper - enkät, Anna, Roya och Matilda, Magnus A, Steve Lando, Farmorgun, Bloggbävningens anfader, Henrik Sjöholm, Isobel, Svensson, Gardebring , Projo, Attilla - en teckning säger mer än ord, Pastey - ett utdrag ur Orwells 1984, Andra sidan - övervakning är trygghet. Va? (min kommentar), Christian Valtersson, Drottningsylt, och Knuff

2 kommentarer:

chall sa...

Det är beklagligt och lite pinsamt att argumenten som drivs från jasidan är tomma och många gånger avslutas i ekonomiska argument ("vi behöver få ut ngt av FRA så varför inte lagra trafiken?".

Behandlingen av de yngre politikerna är tråkig, samtidigt som det inte är något nytt att man ska hålla sig till partilinjen. Problemet är väl att regeringen inte läste innantill på remissvaren där ingen tyckte att förslaget var bra.

Det ska bli intressant att se vad som händer imorgon. Men det är lite pinsamt att återremissen kom fram efter kl sex dagen före voteringe....

Erik Hultin sa...

Fast enligt Fredrik Reinfeldt så spelar inte kritiken från bloggosfären och media någon roll i sammanhanget. Jag måste faktiskt undra om han enbart ser insidan av riksdagen och regeringskansliet samt sin limousin.

Den kommentaren vill jag nog jämställa med Göran Perssons om att det inte fanns någon särskild opinion emot höga bensinpriser. Och jag är ändå en alliansvän.....