Nu börjar det komma uppmaningar om att man ska obstruera på olika sätt. Skicka massmail till FRA, tala om hur dåliga "gammelmedia" är och liknande. Hur usla de politiker är som inte vågar gå emot partipiskan och så vidare.
Jag tycker att det är olyckligt. Lite bus tycker jag man kan ställa till, man borde kunna retas lite med statsministern exempelvis. Jag tror att han har humor nämligen och känner min lekfulla om än seriösa värme genom etern. Även om vi inte är överens i just den här frågan. Min bloggkollega Alter Ego använder ett intressant grepp här.
Men det känns inte rätt att håna och utsätta alla riksdagsmän som verkar känna sig tvingade att säga ja och ge sig på deras personliga karaktärer. Däremot handlar det om att upplysa dem om fakta som att det exempelvis är fel att säga att lagen skyddar avlyssning av inhemsk trafik eftersom det inte finns något som heter inhemskt på internet. Det är verkligen ett ställe utan nationsgränser. Uppdelningen man talar om fungerar helt enkelt inte rent tekniskt.
Det viktigaste i den här frågan är nu faktiskt att försöka hålla sig på en saklig nivå. Annars tappas all respekt och det blir bara betraktat som trams. Det vore väl synd nu när så många har lagt ned så mycket kraft på att visa att vi inte gillar just FRA-lagen och framförallt talat om varför den inte är bra som den är utformad nu.
Jag är seriöst menande med min blogg och vill inte bli betraktad som något annat heller. Alter Ego är också seriös och Emma med och drottningen - och sen de allra flesta som finns på Knuff.
Jag tycker inte att det finns anledning att angripa någon personligt i denna sakfråga. Man ska ha respekt för att vi alla har olika utgångslägen och kunskapsnivåer när vi uttrycker oss. Det gäller såväl politiker som mediamänniskor och bloggare. Det blir väldigt fel om det hela ska tramsas till nu så att det uppstår någon hetsgrupp som ingen tar på allvar. Sen kan man ha åsikter om vad civilkurage och annat är. Men att mobba enskilda personer känns inte rätt,
Låt oss försöka hålla igen för vår trovärdighets skull. Det är fakta som gäller. På min blogg försöker jag i alla fall hålla fanan högt. Det är FRA-lagen jag inte gillar. Det är brevhemligheten och vår möjlighet att få vara anonyma jag vill försvara. Det handlar om den personliga integritetens bevarande även i den digitala världen.
Läs även andra bloggares åsikter om politik, FRA, moderaterna, regeringen, reinfeldt, avlyssning, personlig integritet, internet,
5 kommentarer:
Jag håller helt med om vikten att hålla balansen. Förstår dock att frustrationen är så stor och många unga känner sig så lurade, de kunde väl inte tänka sig att det som sagts före valet inte skulle hålla där efter. Vi får hjälpas åt att gjuta olja på vågorna.
" de kunde väl inte tänka sig att det som sagts före valet inte skulle hålla där efter"
Men hallå som om de lurat väljarna???
Om inte väljarna läst deras förslag ordenligt innan de gick till valurnan får de fan skylla sig själva.
jag läste en tråd på flashback inatt och tänkte precis som du. Massmaila FRA är irriterande t ex, men knappast konstruktivt.
Klatrt man ska kasta så mycket grus i maskineriet för FRA som möjligt. De är faktiskt fiender till hederliga svenskar.
Skandalöst att de slutat svara på tekniska frågor från massmedia under denna viktiga debatttid inför riksdagsbeslutet.
De som mot sitt samvete och för sin partikarriär avser att rösta ja till denna vidriga lag ska förstås veta att det kostar dem vänner, förtroendeuppdrag och karriärer. De fiender de riskerar att skaffa sig är bra mycklet elakare än någon partiledning... ;-)
Ja, Mary, och vad har vi för att vi är "snälla"? Politrukerna tycks inte fatta annat än när de blir angripna direkt.
En tant sa att hon struntade fullständigt i väljare när hon väl blivit vald och skulle inte låta sig påverkas överhuvudtaget. Är det då så konstigt att man tar till kraftord för att få dem att lyssna?
Visst, jag kan hålla med om en sak - risken finns att de blir ännu mer envetna och håller fast vid sin korkade åsikt. Den risken är faktiskt överhängande.
Men om inte "de styrande" (som inte verkar ha styrfart på något sätt) inte kan klara av en folklig anstormning, på en post som DE själva aspirerat på och sökt, och får DUKTIGT betalt för... ja, då ska de inte vara där. Så enkelt är det ju faktiskt.
Så tyck inte synd om dem. De är bara människor, men som alla andra kan de faktiskt byta jobb om det inte passar.
I detta fallet är de faktiskt ansvariga inför oss, de ovanliga, vi som engagerar oss även mellan valen.
För det kan väl inte vara så, att de bara ska "komma ut" till folket och ansvara inför oss vart fjärde år, och mellan valen sitta i sitt höga slott utan att bli påverkade?
Skicka en kommentar