lördag 28 juni 2008

I stället för att ställa till ett praktiskt helvete..

Jag hade tänkt skriva om kirskålen som växer i hela min trädgård, men det får bli om en stund. För nu ser jag att kd vill höja bensinskatten! Var det inte kd som gick till val på att sänka den skatten? Hur opålitliga får vallöften egentligen vara? Man önskar att man slapp bli förvånad hela tiden, att det istället gick att lita på det som sägs...

För den som bor 5 minuter från tunnelbanan är det "piece of cake" att inte ta bilen. Man behöver den inte om man bara ska transportera sig från en station till en annan. Det får inte drabba dem som bor i glesbygd säger kd också. Det är alltid något.

Men för oss som behöver resa tvärs över stan fungerar inte heller kommunikationerna utan bilen är nödvändig att använda. Det handlar inte bara om bekvämlighet, det handlar om att få livspusslet att gå ihop. Barn ska hämtas, det kan finnas flera stycken i en familj och de ska skjutsas till aktiviteter, mat ska köpas, det ena och det andra ska fixas på tider då det faktiskt inte finns några andra kommunikationssätt att ta till. Var och en lever inte helt ensam utan måste anpassa sig i ett större sammanhang, där det också finns tider att passa. Jobbet inte att förglömma och familjen och släkten och samhällsengagemanget.

Tänk lite större, fundera på hur samhällena ser ut. Vad kan man göra åt infrastrukturen? Gör något åt den först. Varför satsar inte politiker på att sätta åt biltillverkarna - kräv miljövänliga bilar och miljövänliga bränslen istället för att sätta vanliga familjer under ännu större press.

Det parti som tar ett sådant grepp på miljön (hint-hint moderaterna) skulle absolut få min sympati vad gäller miljöåtgärder.

(Aftonbladet)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det hela är himla komiskt! Alla Allianspartierna har gått på val på en massa vallöften som de nu bryter. Det är helt enkelt så att man inte kan lita på högerpartierna - de ljuger in sig i regering och riksdag, för att sen bli utröstade efter fyra år.

Inte undra på att vi har 12 års sossestyre mellan varje högerregering.

Thomas sa...

Av alla 'knäppo della göko' medlemmar i dessa otaliga byråkratiskt inrättade och duktigt arvoderade ämbeten, är definitivt KD's Anders Wijkman den störste göken. Mannen har/är en sedan länge känd för sin oerhörda och intelligensbefriade svada för må än vara för tillfället mest populistiskt - typ Peter Eriksson - och har [uppenbarligen] fått gehör för sina trossatster (????) kring miljöfrågorna.

Kasta ut dessa frimiklare utan [ens antydan till] anknytning till verkligheten.

Mvh/TJ

Anonym sa...

Om vi så ställer av alla bilar i landet är det bara en nysning mindre i det globala perspektivet.
De verkliga bovarna, och där effekt snabbt kan nås, är kolkraftverken! Ett enda av Vattenfalls kolkraftverk motsvarar hela landets utsläpp.

Sluta jaga myggen...