onsdag 4 juni 2008

Nu börjar det röra på sig lite...

Uppdatering i kommentar nedan: Folkpartiet kommer att rösta ja.

Inom Folkpartiet har man börjat dra åt sig öronen och vill utreda det hela mer. Motståndet mot avlyssningslagen är stort och man vill värna om den personliga integriteten. Röster hördes i radion imorse. Fredrick Federley, centerns unge frihetskämpe är så kluven man kan bli. Övertygelsen eller partilinjen är frågan. Kommentarerna han får är många. Andra centerpartister uttrycker också sin oro och dessutom är med i radion.

Moderaterna då? I alla fall så är jag emot men jag sitter inte i riksdagen så det har ingen betydelse på så sätt. Utgår dock ifrån att det finns en och annan som håller med om att detta med kollektiv avlyssning inte är en bra idé. Det innebär olägenheter för alla. Inget kommer längre att vara hemligt inte ens moderaternas egen e-post.

Lite skraj blev jag allt när jag fann den här artikeln, som skrevs förra året. Vi får hoppas att det hänt något bland moderaterna sedan dess och att det nu inte gått prestige i den här frågan för då är det riktigt oroande, i alla fall från min synvinkel.

"Det mest märkliga är att denna övervakningslagstiftning drivs igenom av en borgerlig regering, åtminstone folkpartiet och moderaterna har en tradition av att värna medborgarnas integritet, och centern har på senare tid också drivit frågorna.Varför nu denna kapitulation? Och hur kan riksdagsledamöterna ha samvete att rösta för den nya lagen?Beslutet planeras till 17 juni - så än finns tid att tänka om." (Peter J Olsson som undrar varför man överhuvudtaget ska avlyssna svenska folket)

Kolla in här, denna tänkvärda film gjordes 2006. (Jag fann den hos LarsOlofsson)

Men visst funderar man över vem som är knäpp - jag eller du eller andra. Levande charader...
Det kanske finns saker bakom det här som man inte vet. Förvirrad är förnamnet, men det kanske behövs en annan pedagogik här - "det bara är så" har aldrig fungerat i barnuppfostran.

(SvD)

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste den där artikeln i Metro när den aktuell, du först nu. När insåg du vad som är på väg att hända? Hur många riksdagsledamöter tror du ligger långt efter dig i insikt? Hur mycket mer insikt kommer du att ha om ett halvår?

Mary sa...

Jag letade på nätet idag och fann artikeln...

Om du läser min blogg så kanske du inser att jag har ganska bra koll på det mesta i den här frågan så det är inget fel på min insikt. Däremot tror jag att många och även riksdagsledamöter har lit ekoll. Därför är det bra att ta fram pedagogiska exempel och påminna även om sådant som kankse av vissa anses gammalt.

Repetition är all kunskaps moder.

Detta är ingen introvert tävling om vem som vet mest och har vetat längst. Det handlar om att sprida information till alla, då får man använda olika sätt eftersom vi alla befinner oss på olika stadier av kunskap och insikter.

buddy jesus sa...

Hade inte heller läst just den Metro-artikeln, även om jag hörde om partipiskan senast det var votering också. Tack Mary.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag var med i Sveriges Radios Ring P1 i morse också. Kanske inget jättegenomslag i media, men jag gör så gott jag kan på min kant:

Jag med i Ring P1 om FRA

Rikard sa...

Från metroartikeln:

"Efter mötet i tisdags är irritationen stor bland de riksdagsledamöter som är mest kritiska.
– Partipiskan viner. Nu ska alla kritiker hotas in i rätt fålla. Givetvis blir det irriterad stämning då, säger en uppgiftslämnare i partiet."

FRA-lagen är genialisk på det sättet. Ingen kommer vilja vara uppgiftslämnare sedan den gått igenom. Äntligen kan partipiskan få vina utan att obekväma individer med egna åsikter springer till pressen hela tiden.

Anonym sa...

Rättning i leden inom Folkpartiet. Det är JA som gäller, inget annat.

/Lars

Lasse E sa...

Det ser mörkt ut. Jag trodde att det skulle börja skrivas idag med anledning av gårdagens beslut i utskottet. Men icke.

Visst kan det vara så att det jobbas en del med frågan på redaktionerna, men gissningsvis menar man att det mesta tröskades igenom redan ifjol.

Ingen orkar dra det ett varv till. Precis så var det med buggningen och den preventiva avlyssningen, som också minoritetsbordlades ett år.

Ibland går det visserligen att skapa ett opinionstryck på kort tid, men då krävs det något i stil med rutten köttfärs. Visst stinker det om FRA, men just nu är det bara vi som känner lukten.

Daniel A sa...

Vad är det för mening med personval överhuvudtaget när partipiskan är viktigare än personen i riksdagen.
För när det kommer till sånt här så kunde riksdagen majoriteten varit en flock hundar med en jaknapp fasttejpad under trampdynan. Dom som är skeptiska till lagen kommer ju inte ens att lägga ner sina röster.

Dunder sa...

Jag kommer ihåg den där artikeln. För min del får han gärna avgå om han beter sig på det där viset, särskilt i den här frågan. Han blir ju för fan en belastning för partiet. Jag hoppas verkligen att någon modig människa i de moderata leden vågar syna hans kort.