söndag 29 juni 2008

Ska jag börja gilla Bodström nu...

Protesterna mot FRA-lagen har påverkat i Riksdagen den saken verkar klar. Förvisso finns det de som inte ville se det så. Men förre justitieministern säger till Expressen


"- Det har varit mer liv i riksdagen än vad det har varit på tio år..."


Oskyldiga ska inte drabbas menar Bodström. Avlyssning OK men inte av alla, det är ungefär som vi som protesterar säger. Antingen har Bodström också stuckit upp fingret i luften och känt vart vinden blåser eller så är han genuint klok. Jag vet inte vilket. Men detta hade jag hoppats fått höra från en borgerlig och gärna en moderat politiker.


I stället får man läsa att någon sagt till Karl Sigfrid att han är alliansen svagaste länk. Man häpnar. För min del är han alliansens starkaste länk som vågade säga att Kejsaren är naken, även om han blev utbuad. Det säger mer om dem som gjorde det, eller hur? Shame on you. Stark och rakt tillsammans med Camilla förstås som resolut tryckte på Nej-knappen i denna för oss alla så viktiga fråga.Vem är Caroline - det är min dotter...

Svenskan skriver om en amerikansk journalist som hamnade i det amerikanska håven. Han har skirvit en bok om al-Qaida och är en av landets experter på terrornätverk. Han har intervjuat massor med personer som man med lekmannakunskap tycker vore vara intressanta. Så när FBI ringer så tror han att de vill veta något om jobbet. Nej, men se de är intresserade av vart han har ringt och undrar vem Caroline är. Ett namn som alltså blev ett sökbegrepp genom att familjens telefoner avlyssnats. Är det så vi vill ha det här? Skulle inte tro det. Läs hela artikeln i Svenskan här och skaffa er en egen uppfattning. Märklig historia, men det skulle kunna hända här också. Den mänskliga faktorn spelar alltid in, ibland är den bra, ibland är den dålig.


Blogge ger en intressant analys av läget runt om i Europa hur olika övervakningslagar fungerar. I Frankrike talas det tydligen tyst om lagen också. Men den verkar likna vår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Monika Ringborg sa...

Haha, så illa skall det väl inte gå i allafall, att du måste börja gilla Bodström.

Men det var han som stoppade FRA-lagen förra gången av de skäl som nu alliansen får löpa gatlopp för.

:-)