lördag 28 juni 2008

Spelet bakom kulisserna... intressant

(aftonbladet)

En artikel i Aftonbladet visar lite av hur det gick till i kulisserna, sant eller osant eller nästan sant vad vet man? Fritt fram för tolkningar blir det i alla fall och hur svårt är det inte att stå emot just det i frågor som engagerar. Nåväl det brukar alltid finnas någon eld när det ryker.

Om man läser den så kanske Bodström fått orättvist med stryk i den här frågan. Rätt ska vara rätt... Det förkalrar också varför Beatrice Ask varit så tyst, för det har man undrat över.

Det är verkligen intressant med frågor som på något sätt lever kvar som man inte blir av med. Men varför i hela friden den egentligen drevs igenom det begriper inte jag.

Men det är klart att man funderar över hur det gick till.

5 kommentarer:

Jonathan sa...

Som jag skriver i ett inlägg på min blogg tycker jag det här kommer lite väl lägligt efter att Sahlin sagt att hon ska riva upp FRA-Lagen då vad det här mer eller mindre gör är att lösa Socialdemokraterna från skuld.

Daniel A sa...

Nu har du varit lite för flitig så jag orkar inte läsa allt på sida utan får spara en del till morgondagen.

Det här med kulisspelet har man försökt att ta upp på radio, men dom borgerliga medierna vill ha en ursprunglig syndabock.
Det är enklare att sätta en minister som syndabock än en osynlig tjänsteman.

Anonym sa...

jonathan: Fria från skuld säger väl inte artikeln att de är om jag läser den rätt. Men att frågan var lite mer komplicerad än att Bodström kokat ihop den på pin kiv och att alliansen piskat igenom den, något som verkar orimligt.

Faktum är att artikeln stämmer ganska bra med hur både Bodström och Ask uttalat sig i frågan. Det är inte utan att man börjar fundera.

Den enda udda fåglarna i bilden är nu Reinfeldt och Hamliton m.fl. som verkar försöka toppa varandras PR-mässiga bottennapp, men de har väl fått svårt att göra annat när det redan gått prestige i frågan. En utbytt pressektrerare eller två hade dock inte skadat...

Anonym sa...

Synnerligen intressant, motbjudande och riktigt nära vad jag själv misstänkte. Det kanske låter stöddigt, men det är inte alla dagar som man bloggar om hur det skulle kunna vara på morgonen för att få det bekräftat på kvällen. Tack Mary för att du fick mig att hitta Aftonbladetartikeln!

Anonym sa...

regeringar kommer och går - myndigheter består
el persson