lördag 28 juni 2008

Och så blir det demonstrationer...

Nu är det många demonstrationer på gång mot FRA-lagen. Olika falanger samlar sig på olika platser och ställen. Det är inte riktigt min stil att delta i tåg av olika slag, men det är onekligen ett sätt att visa sitt missnöje, nen det finns många olika metoder.

Det man kan ha anledning att bekymra sig för är att det går över styr och att demonstrationerna får fel inriktning så att säga. Polisen blir inblandad och så blir det kravaller av alltihop i stället. Då kommer tyvärr fokus från huvudfrågan om FRA-lagen bort. Det är inte att det ska finnas en lag mot signalspaning som de flesta är emot utan att innehållet i den som nu tagits i riskdagen innehåller möjligheter till en kontroll av vår privata sfär.

Anna Troberg har skrivit en tänkvärd "uppförandekod" som jag hoppas att det är många som läser. För mig är det här en vuxenprotest och inte någon huliganfest. Man kan hoppas att det håller sig vid det första, jag tror att det gör ett mer seriöst intryck och tas mer på allvar då.

“... Jag är inte en hjärnlös mobb. Jag är en tänkande individ med vett och sans.” (Och även om du inte är det, så kan du väl vara schyst och försöka att anstränga dig en enda dag för alla andras skull, eller hur?)..." (Anna T)


(intressant)
(Expressen)
(SvD)
(DN)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

stefan cronberg sa...

FRA igen! Läs huvudartikeln på AB:s hemsida. "Spelet bakom FRA-lagen".

Den innehåller precis det en äldre vän sa ibörjan på juni i år. Han har vid sidan av sin civila karriät varit aktiv inom försvarsrörelsen. Han sa så här ungefär:
- det är klart att man måste kunna motivera att hålla 600 pers igång.

Hälsningar

Cronis-rat Emeritus

JOCA sa...

De som borde få bära hundhuvudet... eller få ett hästhuvud i sängen... är de där tjänstemännen som i någon slags "veta-bäst"-anda driver igenom frågan alldeles oavsett demokrati, riksdag och regering.
Tjänstemännen. Politikerna är deras lydiga redskap verkar det som.

Åkesson, Michaela Drab, Daniel Ström och andra. Det är deras främsta förtjänast att lagen existerar överhuvudtaget. Då kan man inte som Åkesson komma och gnälla över att politiker inte stödjer dem...

Peter sa...

Eftersom jag var i Stockholm gick jag till Sergels torg och hittade verkligen inga kravaller:

http://blogg.expressen.se/peterj/entry.jsp?messid=390135

Mary sa...

De hade väl läst här och hos Anna hur de skulle uppföra sig kan jag tänka ;-)