onsdag 23 juli 2008

Äntligen är det någon som hör mig...

Enligt någon pigg person i Aftonbladet så är det tydligen lite extra problematiskt att ha en blogg. Jag tycker precis tvärtom. Äntligen får man säga vad man tycker - rätt ut i etern och det finns massor av människor som lyssnar.

Tidgare drev jag en tidning och det var en himla massa att hålla reda på. Personalen skulle ha lön, annonsintäkterna måste räcka till detta, hyran till redaktionen skulle betalas, tryckkostnaderna var höga för att inte tala om vad distributionen kostade. Sen all administration på det, prenumerationsregister, bokföring, returhantering, informationsinhämtning, foto... Allt detta fixas idag med en dator, ett internetabonnemang och ett tangentbord. Lätt som en plätt. Leve bloggandet.

Det är att likna med hur kvinnor hade det förr när de tvättade i bäcken mitt i vintern, bar potatissäckar och snöt sju ungar, syltade, saftade, spöade karln, vävde, plockade äpplen. Idag har man tvättmaskin, man som städar och delar ansvaret för ekonomi och barnen. Vissa grejor förbättras med åren...

Vi är några kvinnor som bloggar och vi har synpunkter på den här artikeln. Man ska nog inte göra problem av allting och framför allt inte lägga sina egna på andra. Är det jobbigt attblogga är det faktiskt bara att lägga av. Även manliga bloggare har synpunkter.

Men hur som helst som de flesta andra säger, nu fick vi det sagt... Avdelning icke viktigt kanske, men varför måste allt vara viktigt, egentligen? Skulle mitt 8-åriga barnbarn tycka. Du är en riktig bloggmormor du brukar han säga och ge mig en kram. Och jag blev hörd innan jag började blogga och tycker inte att det är särskilt stressande. Bara bra faktiskt...

(Aftonbladet)


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Erik sa...

Det känns som att media spär på det där med riskerna med bloggning lite väl mycket, av rimliga skäl. Bloggning har blivit en allvarlig konkurrent till deras skrivande, speciellt när det finns folk som kritiserar varenda artikel som hamnar i SvD och kommer med synpunkter och åsikter. SvD och DN har aldrig sett särskilt positivt på bloggning, speciellt sedan den börjat slå igenom.

Pierre Eriksson sa...

Om jag relaterar till mig själv skulle jag snarare påstå att det är bra att blogga. Man får en chans att bli sedd och hörd. Får möjlighet att skriva av sig istället för att tyst bära saker man inte accepterar eller inte gillar.

Jag tror att dessa kvinnor som bloggar har det bättre än på den tiden då de inte skulle utmärka sig utan sitta och klinka piano och brodera. Hade en viktoriansk bild på näthinnan det sista. :)

Hampus Eckerman sa...

Överlag känns det märkligt varför bloggande skulle vara en hälsorisk. Det är ju faktiskt något man kan göra hemma med en kopp kaffe. Och dessutom gå och titta på TV mitt i ett påbörjat inlägg.

Blir det då inte mer stressande med föreningsmöten, idrottsklubbar, släkträffar och andra åtaganden? Svårt att gå ifrån, se på TV och sen komma tillbaka.

Det finns alltid några som känner press. Men det finns det gällande precis alla sysselsättningar som fodrar kontakt med andra.

chall sa...

Det var nog det fånigaste jag läst... om jag inte nu är så rädd att det ska ses som den "nya kvinnofällan".

Suck. Snart kommer det väl att bloggande tar tid från din träning eller ngt annat liknande. Det är väl med bloggande som med andra saker? Man måste prioritera och fundera vad man vill göra på sin fritid och sen gör man det ma nvill...

den där stressen, skiljer den sig från träningsstressen som man (iaf jag) kan känna på sommaren när mina träningspass blir färre?

chall sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.