torsdag 24 juli 2008

Nu finns det en blogg för de som är för FRA-lagen...

Ni minns att jag häromdagen sa att jag skulle sätta upp en krisblogg där alla kunde få komma till tals och så skulle man lyssna på det som sades och försöka dra ur sentensen ur det hela i stället för att försvara sig.

"Själv hade jag satt upp en krisblogg och avdelat ett antal personer att verkligen lyssna på det som sägs och framförallt ta det på allvar. Nu är det FRAs chef Åkesson som i princip själv får ta debatten och där är blir lite si och så med afghanargumentet. I tidigare artiklar var det inte något bra skäl och i den senaste så är det ett bra skäl..."

Nu finns det en blogg - den verkar dock inte ha så mycket av dialog i sig ännu, men det kanske kommer. Rick Falkvinge är en snabb kille som verkligen inte heller gillar FRA-lagen. Det var han som hittade http://www.bevarafra.se/ och undrar vem som är avsändare. Det undrar jag också, kunde vara lite tydligare, eller rättare sagt det är nödvändigt med en avsändare för trovärdighetens skull. Alltid en tydlig avsändare, det är baskunskaper. Nu kan det vara FRA själva som hittat på det här. Vad vet man? Eller någon snitsig PR-byrå kanske? Varför så hemligt? Det är faktiskt ganska dumt... Vill man ge mig argument så ska jag veta varifrån de kommer. Källkritik är viktigt. I synnerhet på internet. Tilläggas bör attd et i bloggrullen finns länkar till i nämnd ordning: Allers Förlag, info.blogg.se, MåBra och Spraydate... Alla kända politiska opinionsbloggar, eller hur? Uppdatering - nu har Bevarafrabloggen ändrat sin bloggrulle så nu innehåller den FRA, Regeringen och Riksdagen och MåBra och Spraydate är borttagna, synd tycker Tomas. Vem som står bakom bloggen är ännu oklart. Kan vara vem som helst faktiskt.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan hålla med om att bloggare, i de flesta fall, bör vara öppna med vem dom är. Anonyma bloggare riskerar att det spekuleras om vem de är, i vilka syfte de bloggar och deras trovärdighetet minskar. MEN om någon trots det vill vara anonym så är det okey för mig.

Varken privatpersoner, FRA eller någon annan myndighet ska då kunna kolla det. Allt så länge det sker inom lagens råmärke, gör man övertramp där ska vanliga lagförande myndigheter ta vid. /Katinka

Naseer sa...

Inte så svårt att ta reda på vem som ligger bakom.

NIC.SE

Simon Helldin Larsson

Google

http://www.liberalis.se

Om

Sysselsättning: Studerar samhällsekonomiska programmet med ekonomisk inriktning, sista året, på Jensen gymnasium norra i Stockholm.

Aktiv medlem i: Liberala ungdomsförbundet, Liberala studenter, Röda Korset, Röda Korsets ungdomsförbund

Hoppas att det hjälper :)

Mary sa...

Tack - det där borde jag själv ha tänkt på förstås ;-).

Men för den vanlige läsaren kanske det inte är självklart. Men nu vet vi, tack vare dig.

Anonym sa...

Det som är åt helvete är ju vår underbara grundlag som måste upprätthållas - Reinfelt har ju huvudansvaret som statsminister (fra-lagen är väl hans skapelse och pådrivskraft).
Att inte följa svensk grundlag är ju kriminellt (minst sagt en ku fråga).
Jag anser att kungen borde ta upp det å försvara konstitutionen.

Det är rent åt helvete - att grundlagen inte följs
skydda allmänheten från avlyssning
Jfr Bush och fördelar politiskt

R ska ju i fängelse

Rek barnfilm på betalkanalerna