torsdag 24 juli 2008

Tolgfors förklarar...

I Expressens ledare eftersöks statsministern och frågan är varför han inte förklarar hur bra FRA-lagen är utan bara är försvunnen. Försvarsministern ger dock sin syn på signalspaningslagen på moderaternas hemsida. Det är är en lång artikel och den behöver förtydligas lite, men det är så här han ser på saken i alla fall. Läs själva och bena ut vad han säger. Kanske är det så att han talar ur skägget nu - jag vet inte riktigt. Undrar vad Farmor Gun tycker? Blogge är tydlig och Oscar likaså.

Jag är fortfarande inte riktigt överens med Tolgfors om hur tekniken fungerar, han verkar inte vilja förstå utan tycks fortfarande tro på möjligheten att särskilja meddelanden innan de är lästa. Lagrådet hade synpunkter på detta. Det blir massavlyssning oavsett hur han än förklarar hur det hela ska gå till. Men å andra sidan så finns det trots allt en vilja att ta hänsyn till den privata sfären även om jag tycker att omvägen dit är onödigt knölig med en massa tillägg. Det vore bra om man talade om samma saker.

Kan fortfarande inte begripa varför man inte river upp lagen och gör den bra från början. Det är ingen som säger något emot signalspaningen i sig, eller hur? Det är dessvärre den frågan som Försvarsministern svarar på... Vi ställer andra frågor.

Nu får vi hoppas att Europadomstolen täpper till lite ihåligheter eller rent av säger - Nej Sverige en sån här lag kan ni inte ha. Det är förhoppningsvis så att försvarsministern och regeringen kommer att lyssna på dem i alla fall. Själv har jag nästan gett upp...


(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vänta dig inget yttrande från Europadomstolen om FRA-lagen i år. Det brukar ta evigheter innan ärendena behandlas i Strasbourg. Det är inte ens säkert att det kommer något utslag under 2009.

/Johan