onsdag 2 juli 2008

Tiderna förändras... protestmöjligheterna likaså...

Det har skickats 6.6 miljoner protestbrev via Expressen till våra riksdagsmän. Det är inte en dålig siffra.

Om inte internet funnits och man skulle ha skickat på traditionellt sätt med snigelpost och kuponger hade det kostat ungefär 36 miljoner kronor!!!

Läs Expressen och Thomas Mattsson.

1 kommentar:

stefan cronberg sa...

Jag tror att vi ser början till ngt nytt vad gäller relationen "folkvalda" och väljare. Så magsurt som en del riksdagsledamöter visat upp sig kommer nog att leda till en del städande vid nästa val.
Tja "folkvalda"; det är ju så att det är "nomenklaturan" i partierna som styr och ställer, fråga mig? Jag tillhörde den under 1970- och 1980-talen.

A propos Marys refererande av "morotssymbolen" som kanske en ny logga för nymoderaterna. Kanske en bra illustration hur våra paretiledningar numera ser medlemmar och väljare? Åsnan/orna knallar ju lydigt efter moroten.

Så är det ju Alemdalen snart. Får se vilka tokigheter Alliansen kommer med den här gången?

Desillusionerad? Javisst!

Nästa idé blir väl att man skall utse sina väljare á propos Littorins uttalande i DN för 4 år sedan:
"Och förändringen av partiet fortsätter i något som nu börjar likna en helrenovering. Ledningen har till och med diskuterat möjligheten av att avskaffa medlemmarna för att själva kunna välja vilka som ska företräda moderaterna och kunna rikta sig direkt till väljarna.

- Det finns tre skäl till att vi kommit fram till att vi ändå behöver medlemmarna. De ger idéerna legitimitet i debatten, styrelser och stämmor behövs för att döma i konflikter, och vi behöver medlemsavgifterna, säger partisekreterare Sven Otto Littorin. (DN 2004-07-07)

Hälsningar

Stefan C