tisdag 1 juli 2008

Tsunamibanden på gång igen...

Jag utgår ifrån att det här är på riktigt nu och inget som man plockar fram för att dra uppmärksamheten från annat? Ni vet vad, eller hur?

För hur kommer det sig annars att detta tagit sån tid sen sist. Det borde väl ha varit uppklarat för länge sen.

Samtidigt så kopplas SÄPO in på FRA-läckan enligt SvD. Minns ni vad som hände i IB-affären? Men något sådant kan väl inte hända idag? Bloggaren politiskt inkorrekt har lite synpunkter.


(SvD)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Erik Josefsson sa...

Jo, det vore just snyggt om man plockade fram tsunamibanden nu, särskilt som det idag kom en mycket intressant dom från domstolen i Strasbourg.

En grupp frihetskämpar har fått rätt mot något som ser ut att likna FRA rätt mycket, en engelsk institution, Electronic Test Facility ("ETF"), som sägs ha "intercepted all public telecommunications, including telephone, facsimile and e-mail communications [...]".

Domstolen fann att "there has been a violation of Article 8 of the Convention", alltså ett brott mot rätten till privat kommunikation.

//Erik

Per Hagwall sa...

Tyvärr upprepar sig historien. Henrik Sjöholm skriver om det märkliga att polisen jagar den som avslöjade FRA:s lagbrott, men inte den som utförde det...

Anonym sa...

IB-affären?
Nej något sådant kan inte hända idag. Det kan överhuvudtaget inte hända. Inte i Sverige. Inte någonsin. Åtminstone inte under det senaste millenniet.
Och har det någonsin hänt måste det vara danskens fel. Vad de är mäktiga såg vi av Kristian Tyrann.
Vilken rakryggad svensk skulle ställa till med nåt sånt?
el persson

Johannes sa...

Pst. missa inte Anne Rambergs artikel i SvD idag:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1424243.svd