tisdag 26 augusti 2008

Alla ska jagas av Rikab för att betala TV-licens...

Att nu barnprogrammet Bolibompa flyttas till annan kanal så att bara 75% av befolkningen kan se det är väl inte annat än rent skandalöst.

SVT:s omorganisation av kanalerna gör att långköraren ”Bolibompa” efter 20 år flyttade till en annan kanal på måndagen. Enligt SVT kan ”i princip” alla se kanalen. I alla fall 75 procent av befolkningen, enligt en mätning av MMS. Om de har rattat in den."

Om de har rattat in den! Snacka om introvert tänkande. Hur har det blivit så att omorgansiation ska vara en ursäkt för att man inte ska kunna utföra sina uppgifter? Det har varit samma sak med Försäkringskassan under sommaren. De har också skyllt på omorganisation när de inte kunnat betala ut stöd som människor behöver för att klara sitt uppehälle.

Vadå 75%? Varför ska vi ha en statstelevision överhuvudtaget som alla ska vara med och betala om den ändå inte når ut till alla? Just kvalitativa barnprogram har man talat om som en av fördelarna med statstelevisionen. Eller hur? Barnprogram är viktigt, däremot kunde man lugnt lägga alla sportprogram i en egen kanal så att de int ebehöver ändra på hela tablån stup i kvarten.

Å ena sidan så kan man flytta program så att alla inte kan se dem. Å andra sidan har man Rikab. När en bekant till mig nyligen skulle flytta och meddelade Rikab detta så avkrävdes han på personnumret till den person som äger bostaden han ska flytta till! Är inte det huvudlöst? Får de ens göra så? Jakten på licensintäkter tar sig de mest märkliga uttryck och det synes som om just Rikab verkligen med liv och lust går in för sin uppgift. Helt otroligt. Man jagar fattiga studenter, och är förmodligen en av kronofogdens största uppdragsgivare. Jag kan int ebegripa hur människor lyckas komma undan dem dem överhuvudtaget. (Ja, jag betalar TV-avgift)

Nej bort med TV-licensen. Ja, bort med statstelevisionen till och med. Vi behöver inte dem längre. Övrreklamerad verksamhet numera.

2 kommentarer:

Grottolle sa...

Att det skulle vara enbart 75% av befolkningen som kan se markbundna nätet det tror inte jag på. Desutom kommer dom med parabol till. Något är galet här.
Svt är ju den enda fria kanalen i Sverge så det är klart vi måste ha den kvar. Eller vill du ha det som i gamla DDR?

Amanda sa...

Hejsan.
Vet en gammal gubbe i orten jag kommer från som fått hela sitt hus genomsökt 3-4 gånger efter en tv eftersom han inte betalar tv-licens. han har ingen tv.. Han har inte ens en antenn så han kan se den (detta var innan allt skulle vara digitalt)