söndag 31 augusti 2008

När naturens krafter tar över...

Det är riktigt läskigt att fundera över allt som kan hända i New Orleans nu när ovädret återigen kan förstöra allt inom räckhåll. Man tror till och med att det blir värre än under Katrina och alla invånare har beordrats att lämna New Orleans. Men märkligt nog så väljer människor att stanna. Men vad skulle man själv göra. Det är svårt att säga. Men männsikasn litenhet gör sig påmind och visst vidgas perspektiven om vad som är viktigt.

Internet och en blog var till stor hjälp för många när orkanen Katrina pågick som värst. Då höll en blogg igång informationen och hela internet kunde följa det som pågick i realtid. Det var oerhört spännande, vi satt som klistrade och lyssnade av kommentarer och samtal hela tiden det pågick.

I princip all annan kommunikation med New Orleans var avstängd under den här tiden. Men Michael Barnet ville hålla kommunikationen öppen för sina kunder och satt kvar mitt i det värsta och därmed blev han också en intressant kontaktpunkt för andra. En dator en uppkoppling och en pistol som han också fick användning för… Som tränad elitsoldat kunde han hålla ställningarna och gjorde det också.

Man kan tänka sig att det uppstår någon liknande hjälpstation den här gången också nu när man lärt av Katrina. Numera finns också Twitter och liknande mikrotjänster som kan vara användbara. Det bästa är väl förstås om orkanen kommer av sig...

Bloggen finns inte kvar men ni kan läsa mer om den här.
Och här


intressant

(Aftonbladet)
(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

kolla in livekameror från new orleans!

http://www.gratistv.nu/default.asp?pageID=173