onsdag 27 augusti 2008

Verksamheten pågår ogenerat...

Det känns inte så väldigt förvånande att läsa att FRA har sysslat med underrättelsetjänst som Ny Teknik skriver om idag. Datainspektionen är inblandad och nu ska det bli inspektion. Det ligger i sakens natur på något sätt att de jobbat lite hemligt, eller hur? Visserligen har företrädare för FRA-lagen menat att den nu kommer att legalisera den verksamhet som redan pågår hos FRA.


Då kan vi krasst konstatera att eftersom verksamheten redn pågår så kan den pågå oreglerat ett tag till , och FRA-lagen i sin tur kan rivas upp och göras om så att den blir bra från början.


Underrättelsetjänsten står inte och faller med FRA-lagen med andra ord. Vi som är emot lagen är inte emot underrättelsetjänst. Så blir det klart också. Däremot vill vi ha en bra lag. En som inte ger staten möjligheter att avlyssna oss alla. Oavsett om man avser göra det från början eller ej så är alla möjligheter att samla data självgenererande vad avser ändamålet. Ändamålsglidningen finns där oavsett om man vill det eller ej.


Begreppen kring FRA-lagen haglar om vad den är och vad den inte är och vad den ska göra och vad den inte ska göra, vem som säger vad och till vem och när. Det blir så helt uppenbart att den inte är färdig att köra ännu...Mark Klamberg kör outtröttligt vidare och benar i FRA-lagen. Tidigare gjorde han en skiss över hur FRa-lagen kommer att fungera som bas hade han den som stoppafralagen.nu hade gjort. Nu har Klamber vänt sig till FRA för att få svar om skissen stämmer med deras verklighet, det var lite goddag yxskaft kan man säga. Läs hela korrespondensen här.


(DN)

Många bloggare kommenterar detta förstås. HAX, Kulturbloggen.com, Humlan, Rick Falkvinge har bloggat i realtid vid vänsterpartiets möte idag. Anna T var också där liksom Christian. De är alla från Piratpartiet, snacka om partiöverskridande. Klamberg bjöd på öppet styrelsemöte i Folkpartiet Östermalm - ett demokratiexperiment. Det kom 20 personer som aldrig deltagit förut! Utöver styrelsemedlemmarna alltså. Succé säger Klamberg.


Läs även andra bloggares åsikter om politik, FRA, FRA-lagen, regeringen, FRA-förspråkare, läsförståelse, kunskap, massavlyssning, personlig integritet

2 kommentarer:

Erik Josefsson sa...

Mera Klamberg: Wiretapping - the Swedish way.

Scaber Nestor sa...

Im a bringer of bad news...

FRA ska få utökade befogenheter.

Om jag anat rätt innebär det att ingenting som skickas, tas emot eller på annat sätt förmedlas över nätet i och i Sveriges direkta närhet är fritt från FRA's insyn.

Jag hoppas verkligen att jag har fel.