söndag 7 september 2008

Just det - bilindustrin ska ta ansvar...

Moderaterna vill nu att bilarnas utsläpp ska minska och kräver att en bil i framtiden inte ska dra mer än en halv liter bensin per mil.

Jättebra ambition att ställa kraven där de hör hemma - hos bilindustrin. I stället för att straffbeskatta alla enskilda som använder bilen. De flesta kör inte i onödan utan för att infrastrukturen ser ut som den gör och man måste få ihop livspusslet.

Hoppas att det förslaget går igenom. Min moderatkollega Mikael tycker också att det här är bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Absolut, vi lägger ner Volvo och SAB och alla underleverantörer, det är väl bara trycka nya pengar så kör vi..
Det är nog bäst du passar på och njuter nu lilla vän...moderaterna kommer aldrig vinna nästa val..det är tillbaka till opposition som gäller, varför då undrar du med lätt öppen mun och dräggel i mungipan??? Varför ska man rösta på blå miljöpartister utan sans och vett när det finns gröna i orginal. Sossarna framstår som ett betydligt mer sansat och förnuftigt alternativ än Moderaterna...helt enkelt mer konservativa..dags att byta namn på moderaterna till tokradikalerna..

Mary sa...

Hörrududu - vilket företag utvecklar inte hela tiden sina prosukter och lägger om produktionslinorna. Bilarna har inte alltid sett likadana ut. Så varför inte åstadkomma förändring även i framtiden? De är väl inga dumbommar?

För övrigt tänker jag då slåss för moderaterna även i fortsättningen. Hanteringen av FRA-laget har smolkat i bägaren förstås, men där är inte sista ordet sagt ännu. Hoppas jag i alla fall.

vänsterwiki sa...

Fiffigt... Jag som kör med stora saker i bilen ofta kan alltså inte köpa en ny bra bil efter 2020 utan tvingas underhålla min gamla nergångna miljöovänliga skrothög. Någon som försökt dra ett 1500 kg tungt släp med en Citroen C1?

Hoppsan, det tänkte vi inte på, de som behöver en stor bil för att man gör något. Inget mellanting mellan små mikropersonbilar och stora skåpbilar för småföretagaren som inte behöver en skåpbil men ändå måste kunna lasta mer än en handväska. Så vet ni det, många tvingas köpa stora skåpbilar för att frakta saker som inte går in i mikrobilarna.

Mary sa...

vänsterwiki - det måste finnas undantga.
Det är väl samma skit idag när man bara höjer bensinskatter och tror att folk inte ska köra av den anledninge. De flesta måste köra... för att komma till jobbet och hinna med allt annat eller för att man kör på jobbet som du.