onsdag 24 september 2008

Kan dagens EU-beslut påverka FRA-lagen...

Uppdatering: Tydligen fel fråga, synd. Men ett bra försök i alla fall.

När nu parlamentarikerna i EU fått godkänt för Amendment 166 - Mot filtrering av internet så ställer Mikael frågan:

En tanke som slog mig är om inte detta gör att FRA-Filteringen blir omöjlig i och med detta. För om man inte får filtrera nätet, hur ska då FRA kunna filtrera trafiken över gränserna?

Det var en intressant frågeställning, hoppas att den tas med nu när regeringen och andra diskuterar hur FRA-frågan ska lösas. Vi är några som vill att lagen ska rivas upp - andra vill göra tillägg till den. Tänk om det som pågår nu är att lagen görs om? Men ingen vill tillstå att den rivs upp? Andra vill absolut inte att den ska göras om utan att den ska rivas upp.

Handlar det om semantik eller vad?

Andra som bloggar: Christian är inte nådig när han skriver om fp-kvinnorna som han nu tror ska ge sig. Tokmoderaten har synpunkter. Hampus, Samisin, Humlan vädjar till Camilla, Whazz up säger HAX.

(Sydsvenskan)

Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

unohansson sa...

Mja, FRA tänker ju faktiskt inte filtrera eller censurera nätet! De vill ju faktiskt "bara" ta en kopia av ALLT som flödar in och ut via svenska operatörer. För att sedan filtrera den lagenligt !?! "stulna" kopian! Orginalet passerar ju utan att de har mandat att censurera något.