lördag 27 september 2008

Snacka om cynism...

Uppdatering: SSU skrev pressmeddelandet för att påvisa någon slags, ja läs själva.

"Med pressmeddelande ville vi ge en ironisk belysning av det faktum att Svenskt Näringsliv som har en politisk agenda som inte främjar människors välmående på arbetsplatsen nu själva råkar ut för att "må dåligt" på sin arbetsplats. En annan del av tanken var att tydligt synliggöra det absurda i nutidens medialogik där detta ”skandalupplägg” är det enda som har chansen att trycka sig igenom mediabruset i den borgerligt-mediastyrda staden Stockholm."

Ironi är svårt och man bör vara bra säker innan man ger sig in i den branschen. Badlands Hyena kan däremot sin sak. Där tvekar man aldrig om sanningshalten i innehållet.

Morgonens postning:

SSU tog ut svängarna rejält i ett pressmeddelande när personalen på Svenskt Näringsliv blev matförgiftade. Säpo är inblandade eftersom det går rykten om att någon gjort det med vilje. Man vet aldrig, men å andra sidan, den som varit i ett restaurangkök vet att det inte är alla kök som håller den högsta standarden vad gäller renlighet och man vet också att lite slarvigt sköljd sallad kan ställa till det rejält.

"SSU Stockholm kan inte undvika att se det ironiska i att storkapitalets män, som äter sig mätta på bekostad av världens arbetares lidande, nu drabbas av magsjuka. Därför lovar SSU Stockholm i ett uttalande i dag, en bukett rosor till de som tar på sig ansvar för dådet, då detta med största sannolikhet inte är en slump”. (Aftonbladet)

Det är bara ironi för att få uppmärksamhet säger man på SSU.
Mona Sahlin tar förstås avstånd.

Genom sig själv känner man andra säger jag...

Man klagar på borgarnas människosyn när de vill att alla ska arbeta efter förmåga. Själva tycker det att det är helt OK att matförgifta andra. Hua...

Uppdatering: Nu visar det sig att det hela inte var meningen utan SSU ville bara väcka uppmärksamhet och nu tycker de att de fått det. Vilka dumheter. Min moderate vän i Norrtälje Göran Pettersson skriver att han har svårt för de politiska ungdomsförbunden. "Dessutom bidrar kulturen till att driva fram ett gäng strebrar som har synnerligen goda kunskaper i hur man spelar det interna maktspelet men som sällan haft ett riktigt jobb utanför politiken." (Göran P). Precis det här har jag funderat väldigt mycket över på senare tid. i synnerhet när vi sett spelet kring FRA-lagen, det känns dessvärre som att det handlar om ett spel och utanför står vi andra och försöker diskutera saken. Maktspelarna från ungdomsförbunden finns ju i alla partier och vi er det överallt i alla politiska konstellationer.


Socialdemokraten Jonas Morian har synpunkter på tilltaget. Ingerö talar ut om vad han tycker, PJ Anders Linder likaså. Här kommer då någon slags förklaring till tilltaget.

(SvD)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Pirates of Sweden sa...

Helt rätt att ironisera över att de feta direktörernas spyr upp sina dyra middagar. Om en arbetare till och med skulle dö skulle nog arbetsgivaren se det som en besparing ty lågavlönade antas vara lata.

Samtidigt har SSU och vänsterblocket medvind bland unga och detta utspel ger uttryck för det totala nedtryckandet av borgerligheten som den så innerligt kämpar för i form av regeringen Reinfeldt.

populisten sa...

Undrar om det kan vara grund för en polisanmälan för uppvigling? Inte för att jag gillar detta med politiska polisanmälningar (som t.ex. Mufs barnsligheter nu senast), men det SSU gör är faktiskt att uppmana till aktioner som ligger terrorism väldigt nära.

Anonym sa...

SSU kan säkert göra bort sig själva utan att man behöver ljuga ihop något. Pressmeddelandet är inte skickat "nu". Läs på lite.

Anonym sa...

Vad är det i Stockholmsmiljön som får unga politiskt intresserade att tappa omdömet.
Liknande omdömeslöshet ser vi ju bland unga fotbollssupporters i huvudstaden.
Enda trösten är att det är i Stockholm som stödet för alliansen är störst.

/ k erling

Daniel sa...

Man kan se det som att båda ungdomsgrupper är ganska fåniga. SSU:s rosor, och mufs polisanmällan. Men sedan att Säpo är med kan ju få en att undra hur viktig den här magsjukan är jämfört med om den hade drabbat en fabrik eller ålderdomshem.
Det visar att alla människor inte är lika mycket värda och att näringslivets storgrabbar är mest värda.

Pirates of Sweden sa...

Jag får skälla lite på SSU trots allt. Enligt (S)ynovate har (s) egen majoritet då Kd faller bort. Sluta sabba för det statsbärande partiet!

Mary sa...

Whatch up - det finns tid kvar att ändra på opinionen.

Bara FRA-spektaklet är över så ska du få se på andra bullar ;-)

Anonym sa...

Bra att du är optimistisk Mary, det behövs.
FRA-spektaklet är ju bara en lien vindpust jämfört med hur det skulle se ut bland väljarna av det "nya arbetarpartiet" om statsmannaorden från "Det sovande folket" spred sig utanför kretsen politiskt intresserade.

/ k erling