onsdag 17 september 2008

Tyvärr vill de inte ha tanter på Google...

Annars skulle jag gärna vilja jobba där. Det skulle nämligen bli en slags återupplevelse för mig med den typen av arbetsmiljö som de visar att de har där. För det är sällan något är nytt under solen. På 80-talet hade Norsk Data liknande arbetsmiljö på sitt huvudkontor utanför Oslo. Fri mat, fritt gym, bank och post och frisör och kemtvätt i huset. Ja, faktum är att man behövde aldrig gå hem, det gick att leva sitt liv där på huvudkontoret. På gott och ont. Norsk Data hade en otrolig framgång under många år men det sprack i princip på en eftermiddag.

I Sverige skulle vi flytta till nya lokaler. Allt var klart, rumsplacering, möbler. Flytta skulle sek på måndagen, på fredagen kallade VD till stormöte och talade om att det blev ingen flytt. Vi skulle vara kvar, det var bara att packa upp sina lådor igen. Siemens tog över huset. det ligger i Upplands Väsby. Så tänk på det när ni far förbi. Från början var det huset menat att vara Norsk Datas svenska huvudkontor.

Digital Equipment inredde man kontroet som en skärgårdsstad med träd och rödmålade husknutar och låtsasfönster. Allt var som en småstad, terminalerna drog man ner genom att dra i hängande citroner och det fanns olka typer av stolar att både sitta och ligga i alltefter smak.

Ingen hade egen arbetsplats, bara en hurts som parkerades i ett slags garage när man gick hem. I princip var det helt öppet men det fanns också "tysta rum"för den som önskade eller behövde avskildhet. Det var nytt då och jag skulle vilja säga att det skulle betraktats som nytt idag också.

Som sagt synd att de inte vill anställa tanter på Google. Jag skulle börja direkt och det skulle vara helt naturligt... för mig i alla fall. Under internetbubbletiden uppstod det en mängd liknande miljöer. Synd att de inte är kvar. Jag har alltid trott på att jobba i miljöer som inte ser ut som kommunala elelr statliga institutionskorridorer.

(Aftonbladet)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: