torsdag 11 september 2008

Välkommen tillbaka Kristina...

Axén-Olin planerar hemlig politisk återkomst skriver Expressen. Hur man kan betrakta något som hemligt som står på Expressens förstasida kan väl diskuteras. Hur som helst.

Däremot är det väldigt kul och dessutom väldigt bra att hon kommer tillbaka. Det finns för få politiker som hon. Såna som vågar tala ut och sätta ner fötterna och stå för sina egna åsikter. Det är beundransvärt. Kristina Axén-Olin är en politiker i min smak, kanske att vi har vissa likheter? Att stå emot det som känns fel. Det har ett pris, men som en sån där docka med blytyngd i botten så reser man sig alltid igen. Förr eller senare.

I moderaterna har det funnits och finns kvinnor att beundra. Ingegerd Troedsson som avslutade sin karriär som talman till exempel. Nu har hon förvisso gått ur moderaterna för att inte dagtinga med sina åsikter. Britt Mogård var en annan fantastisk moderatkvinna som inte heller direkt böjde sig. Hon var ordförande i kvinnoförbundet och skolminister. Charlotte Cederschiöld är idag europaparlamentariker och har också egna åsikter och torgför dem. Dagmar Jansson var landstingspolitiker på 70-talet och var den som gav mig stöd som ung politiker. Hon lärde mig allt från att skriva föreningsprotokoll till att stå på mig och säga ifrån även när det blåser.

Detta var kvinnor som syns och syntes på helt egna meriter. Det finns säkert fler som jag inte just nu kommer på bara.

Heja Kristina, det har varit tomt utan dig i moderaterna tycker jag. Och ni män som nu inte blir omtalade, bli inte ledsna. Ni finns överallt ändå...

Uppdatering: Jag blev påmind om Tove Lifvendahl - ja men så självklart. Men jag tror att det blev en generationsgrej här. Hon kudne vara min dotter nämligen. Ursäkta mig Tove. En anna som jag glömde bort i hasten var jusititieministern. Beatrice Ask. Det skäms jag särskilt för. Så förlåt mig för det också. Det kanske rent av finns fler? Påminn mig gärna om det i så fall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Jerker sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tove_Lifvendahl

APSE sa...

Kristina Axen-Olin hoppar nu av helt. Jag tänker ibland på henne när jag öppnar mitt kylskåp. Lika kall och intetsägande som hon. Noll utsrålning.