fredag 10 oktober 2008

En politisk Lottie Knutsson behövs...

Just nu råder det kalabalik både här och där, inte minst på börsen men det berör ju både jobben och husen vi bor i. Svarta scenarios målas upp och folk blir livrädda. Koncepterna tappas och kallsvetten kommer. Hur ska det gå, vad ska vi göra, vad händer nu? osv osv.

Nu önskar jag mig en politisk Lottie Knutsson. En politiker, en minister som ställer sig på scenen och talar lugnande till folket. Inga lögner utan fakta på bordet, och information om vad som händer, vilka åtgärder som vidtas och liknande saker som kan vrida förväntningarna uppåt i stället för nedåt i spiralen, det senare går mycket fortare tyvärr.

Det duger inte att krypa in bakom riksdagshusets väggar nu. Om riksdag och regering säger sig ha ansvaret för och en vilja att skydda oss mot "yttre hot"så är det verkligen dags att visa det nu. Ta tillbaka initiativet från media. Även staten har ett ansvar här. Läs Pernilla Ströms intressanta ledare i DN.

Ut med er politiker och visa vad ni har blivit valda till nu. Lottie Knutssons heroiska insatser under Tsunamikatastrofen var fantastiska, då hade vi en socialdemokratisk regering som effektivt höll sig undan. Diskussionerna kring det hela handlade mest om huruvida Danielsson hade varit på jobbet eller ej. Det var pinsamt. Nog är väl en borgerlig regering bättre? Det finns massor av kunskaper som behöver förmedlas.

Kommer ni inte fram i media så kan jag erbjuda ett utrymme här på min blogg. Inte jättestort genomslag kanske men större än tystnaden blir det i alla fall det går att lova. Nu behövs sociala medier. Ingen kan väl undgå att förstå att det blir jobbigt ett tag framöver, men kanske inte helt fritt fall i alla fall... Men vi behöver få veta det och få det upprepat många gånger och vi behöver också få veta vad som görs. Det går inte att förstå vad som händer i andras huvuden om det inte uttalas tydligt.

Uppdatering: En anonym (varför det?) kommentar tror att jag vill ha någon riddare/räddare i nöden här. Det är inte det saken handlar om utan att det är bra med lite markkontakt. Hur man än tänker så har det betydelse. Åtgärder är redan vidtagna. Borg har sagt en del och Littorin likaså och även statsministern. Pengar är omflyttade i arbetsförmedlingen till Göteborg och Volvo. Många klagar på att det inte kommer nya pengar. Men vem har sagt att alla resurser är just lika med nya pengar? Det är inte alls självklart.

(intressant)

(Aftonbladet)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Såå, du ropar efter beskydd, beskydd från oligarkerna som Platon beskrev det när han förklarade hur tyrannen uppstår ur demokratin som en beskyddare. Ja, med tanke på namnet på din blogg så torde du ha fått det du så oförsiktigt önskade, för jag antar du röstade på dina "beskyddare".

- Bloggtrollet

Anonym sa...

Läs den här artikeln av F.W. Engdahl Financial Warfare over Future of Global Bank Power. En rätt tung artikel. Låt oss sedan få höra din tolkning av krisen. Ser vi återigen politiker gå i främmande makts ledband, eller ser vi politiker som försöker gå sitt folks ärenden? Merkel börjar allt mer se ut som en frontfigur emot USA, fast i storpolitiken är inte allt vad det ser ut att vara. Står sverige med fransoserna eller med tyskarna, eller är det vi som leder fårskocken i EU, vi var ju faktiskt först med den europeiska modellen av bankräddning där man tillfälligt förstatligar banken för att senare sälja ut den igen med vinst, istället för att köpa upp de dåliga lånen och låta direktörerna ha fortsatt fest.

Så vad tror du (läs artikeln först)? Återkom gärna med en ny bloggning.

// Helt anon.

Anonym sa...

Ang. din uppdatering: Du kanske skulle fråga FRA om den saken. Saker har onekligen konsekvenser.

/ --