tisdag 28 oktober 2008

Fildelningslagen är i princip redan omodern...

Det går undan på internet kan man säga.

Fildelarlagen är i princip redan onödig och alla argument överflödiga. Lagen behövs inte. Marknaden fixar det här.

Spotify fixar musiken och nu kommer Google att skanna in böcker och göra dem sökbara på nätet.

Vad tjafsas det om egentligen?

De lagliga alternativen är redan här och fildelningen kan återgå till dem som distribuerar programvara. Det behövs ingen fildelarlag... Lägg ner det projektet och anvädn tiden till vettigare saker. Som hur man skydda den personliga integriteten till exempel. Törnebohm tipsar.


(Aftonbladet)

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Spotify är lite intressant och tjänsten fungerar mkt väl för till exempel hemmalyssnande. Men det är långt kvar tills den kan ersätta bärbart ljud, speciellt på resa.

Folk blir som vanligt jätteupphetsade över allt nytt som är ballt, men nja, vi är ett antal som testat Spotify och domen är nog trots allt att MP3n med vänner kommer stå kvar som vinnare.

Ovanpå det har vi ju alla andra medium utanför musik. Att strömma video i hemmabiokvalitét, till exempel.

Spotify får som mycket annat som är bra gjort, men egentligen inte bra för något mycket hype. Skoj för dom. :)

Anonym sa...

Fler böcker kommer att bli fullt sökbara accessbara på Google, och de som inte är fria kommer man kunna köpa tillgång till:

http://www.google.com/intl/en/press/pressrel/20081027_booksearchagreement.html

Och lite tydligare/lättläst info finns här:

http://books.google.com/googlebooks/agreement/

Tack för tipset!

Spectraz sa...

Vi borde inte enbart fokusera på de få aktörer som just nu står i rampljuset. Fler företag än 'indexmonopolGoogle' borde t.ex. få ingå i liknande avtal med bibliotek och arkiv runt om i världen för att göra information tillgänglig/sökbar för människor. Fler kreativa människor borde samtidigt få spinna vidare på tekniska lösningar likt den som möjliggjort hypen Spotify, för att på så sätt vidareutveckla teknologin och göra den tillgänglig för så många människor som möjligt.

Anonym sa...

Problemet med spotify är om jag inte tar fel just att det inte är fildelning. Alla filer laddas ner från en enda punkt i nätet. Jag förstår att Du känner till skillnaden.

Det är svårt att inte tilltalas av den tekniska elegansen i fildelning och det är tråkigt att regeringen vill låsa fast oss i gammal teknik. Det borde vara möjligt att skapa kommerciell fildelning. En lokalprogramvara med betalfunktion till exempel.