fredag 24 oktober 2008

Porrsurfning på arbetstid...

I dag tar PJ Anders Linder upp en av dagens toppnyheter på Expressen. Någon tjänsteman nära regeringen har hamnat på fel sida på internet. Ajaj... EN gång och ETT tillfälle. Många har nog varit med om det där.

Jag satt på det stora företaget Posten och hade just fått tips om en ny fiffig sökmotor. På den tiden användes AltaVista. Google visste ingen vad det var då, för det fanns inte. Jag knappade snabbt in http://www.hotbot.com/ trodde jag, men vad jag skrev var http://www.hotbut.com/. Hjälp vad hände? På jobbet dessutom. Kära nå´n. Det blev fel. Tänk om någon skulle sett det där och vad skulle killarna på IT-supporten tänka? Skulle jag bli anmäld för chefen nu och förklara vad jag gjorde på arbetstid? Porrsurfade, vilken skandal!


Nu blev det inte något märkvärdigt av det här, men faktum är att min egen reaktion blev stark, fylld av skam och rädsla. Man kan ibland undra över sina egna reaktioner faktiskt. Moralpanik kanske man kan sammanfatta det hela som. Töntigt men också inbyggt i alla fall i min sociala konstruktion.

Att det kanske finns en och annan som har problem med ändlägena är en annan sak och kräver förstås sina egna insatser. Men misstag kan väl alla göra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu går det att få tag i Oxo-bionedbrytbara plastpåsar. Plastmaterialet som bryts ner och försvinner efter ca 3 år utan att släppa metangas. Om 5-10 år kommer effekten att märkas i mätbara områden. Alla sk vardagspåsar går att få i Oxo-plast. Besök sidan för Vardagsplast !
/Miljöpåsen (d2w)

Anonym sa...

bli delaktig http://www.thepetitionsite.com/1/make-plastic-degradable