torsdag 20 november 2008

Beror det på FRA-lagen...

Norge nobbar JAS-planen.

Kan det bero på FRA-lagen? I Norge har man tidigare uttryckt sin ickeförtjusning över FRA-lagen även på politisk nivå. Stora delar av internettrafiken till och från Norge passerar via svenska servrar. Det gillar man inte i Norge.

En viktig aspekt att fundera kring.

(SvD)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om detta var fallet så hoppas jag att det blir tydligt. Dåliga beslut ska kosta.

Anonym sa...

JAS var ju verkligen ett idiotiskt projekt. När ska vi ta upp stafettpinnen från Tage Danielsson och faktiskt rosta politiker för deras beslut. Vore ju skoj att nagelfara de som fattade beslutet från början. Kanske skakar om en och annan politiker idag. Huga om de hade behövt stå för sina dumheter.

/Smen

Anonym sa...

Off topic, men du har tagit bort Fjellner från högerspalten? Partipiskan, eller?

Mary X Jensen sa...

Rikard - partipiska, oh no.

Fjellner åkte bort på grund av att provvalet till EU var över och Gunnar blev kvar för att han vet vad Jonathan Livingstone Seagull är. Men nu är Fjellner tillbaka ;-). Självklart, han står för det nya och vitaliserande och förstår och gillar internet. Närmare valet kommer Karl Sigfrid att få en stooor bild här av samma anledning.

Anonym sa...

JAS var ett idiotiskt projekt av den anledningen att det var aningslöst att tro att den amerikanska industrin slåss på samma villkor som andra.

Den som tror att amerikanska underrättelsetjänster inte är till för att gynna de egna företagen misstar sig gruvligt!

Det finns mängder med exempel där anbud med mera uppenbarligen styrts av en kunskap om vad andra bjudit. Även i processer där sådan kunskap inte skulle förekomma.

Att då FRA "samarbetar" med motparter hos "utländska organisationer" är ju i detta fall som att leverera spiken till vår egen kista.

Vem hade väntat sig att JAS i säljsituationen inte skulle få kompetent konkurrens?

Tredje världskriget pågår och det är huvudsakligen ekonomiskt!

Anonym sa...

Härligt att se Fjellner tillbaka! Han och Sigfrid är i mitt tycke en utrotningshotad art. Valbara moderater som inte tappat fattningen (för du ställer väl inte upp till riksdag eller EU?).