torsdag 6 november 2008

Helt otroligt med socialkontoret i Hovsjö...

Vad är det för samhälle vi lever i när personalen måste följas av vakter till och från bussen när de ska jobba. Att det kan vara hotfullt på socialkontoret är inte okänt. Det handlar om mycket känslor där och jag ser framför mig socialsekreteraren i TV-serien Hammarkullen på gränsen till nervsammanbrott. Men nu är det allvar. På riktigt.

Hur hanterar man såna här situationer? Arbetsmiljöverket kräver vite av Södertälje kommun om inte kontroet flyttas inom ett år!!! Om ett år - det här handlar väl om nu?


(SvD)

4 kommentarer:

Anonym sa...

I en stad där ingen höjer på ögonbrynen över stenar som kastas på lokaltrafiken med jämna mellanrum så att de dras in och helvetet med raketskjutande flera månader om året så är det inte alls förvånande med socialkontoret i Hovsjö.

Var för sig är händelserna kanske inte så unika, men att Södertälje jämförs med Stockholm, Göteborg och Malmö vad gäller kriminalitet är ganska fascinerande med tanke på att det inte ens bor 100 000 personer här. Jämförelsen borde inte vara möjlig.

Mary X Jensen sa...

Södertälje är ett misshandlat smahälle på många sätt.

Anonym sa...

Man får ligga som man bäddar... Var det någon som på allvar trodde att notan för två miljoner (inkl barn och andra närstående) immigranter under en 30-årsperiod skulle inskränka sig till diverse bidrag? Och var lugn - det verkliga sammanbrottet har knappt börjat än!

Anonym sa...

Tyvärr finns det inte kommunal polis så det enda kommunen kan göra är att evakuera sitt folk från rövarnästen. Skulle kommunen få anställa polis och dra rövarglinen inför rätta skulle det vara bättre för alla, framför allt Hovsjöborna

PBL ger dem i alla fall rätt att bygga en mur runt Hovsjö och om de skulle våga och inom några år får de troligtvis rätt att införa biltullar på eget bevåg, en tusenlapp per utpassage till exempel.