torsdag 13 november 2008

Samverkan i stället för uppror vill jag ha...

Visst har det varit livligt ett tag i bloggosfären och visst har regeringen fått kritik för både FRA och IPRED. Visst kan man säga att viss kritik har varit onyanserad, men det har varit mycket känslor inblandat också. Anders Mildner gör i SvD en intressant betraktelse över upproren på internet. Tänk om man skulle vända på saken och se de oerhörda möjligheter till samverkan som finns här. Spännande, eller hur?

Å andra sidan så har den allra mesta kritiken bestått av fakta, ren kunskapsförmedling. Någon nämnde en enda stor folkbildningsinsats, en studiecirkel där man vänt på alla stenar. Det är precis så jag tror att partierna ska jobba framöver om man verkligen vill engagera väljare och få människor att vilja arbeta politiskt.. Våga släppa tolkningsföreträdet och ta vara på den enorma kunskapsmängd som finns här utanför de traditionella ramarna. Föra dialog och känna att det handlar om att ta och ge - från båda hållen naturligtvis. Ris och ros.

Uppenbart har det varit när det gäller hur internet fungerar och det i sin tur matchar de juridiska regelverken. Hur internet används och hur det fungerar och varför det inte fungerar som de här två lagarna ungerar.

Nu handlar det om att våga ta in andra kunskaper än sina egna, kanske jobba i lite omvänd ordning. Den som vågar kommer att vinna.

Vi är många här ute som har rätt smarta hjärnor och vi kan konsten att driva kampanjer. Ta vara på oss nu istället. Låt oss samarbeta. För egen del är jag med mitt parti i de flesta frågor utom just de ovan nämnda.

Tänk på det... Mer med än emot. Dialog fördjupar och stärker. Moderaterna har börjat sin resa, det kan bli bra. Om man vågar släppa taget. Men allt nytt tar tid. Jag är hoppfull.

Emma kör en bra sammanfattning över dagen. Martin Jönsson skriver om Bo Rothsteins syn på bloggare han börjar låta som Siwert Öholm. Bloggare kanske inte alltid är så lättstyrda men debatten blir mer spännande skrev Martin Jönsson i ett tidigare inlägg.


(SvD)

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

1 kommentar:

Hoffa sa...

Samverkan vore bra. Upproren kom ju inte ur någon generell lust att ge regeringen på pälsen utan är en reaktion mot regeringens vägran att på något sätt samverka med oss medborgare om vilka lagar vi egentligen vill ha i det här landet.

Jag brukade rösta åt höger men i senaste valet blev det Vänsterpartiet då jag fick en känsla av att alliansen gömde en batong bakom ryggen.

Ganska lustigt att jag en gång var klart höger för att jag inte ville ha det som i Sovjet och i dag är Vänster för att jag inte vill ha det som i Sovjet.