Det är inte födelseåret som avgör hur vital man är och vilken lust man har att jobba. Dags för samhället att göra något åt det här med den krassa åldersindelningen så att arbetsmarknaden öppnas upp för både gammal och ung och inte bara för alla som är mittemellan.
Vad gäller pensionsåldern så är den ganska flexibel ändå och behöver säkerligen inte höjas. Men det behöver göras något åt åldersstrukturen på arbetsmarknaden. Det räknas för mycket och finns för lite passion i samhället och arbetslivet enligt min mening. Det är nog många som är äldre som skulle jobba om de bara fick något jobb.
Det behövs inte någon höjd pensionsålder - det behövs en attitydförändring på arbetsmarknaden. Det är många som vill jobba men som inte är välkomna på grund av ålder. Man behöver ha försörjning även efter 55+ liksom.
(Intressant)
(SvD)
Läs även andra bloggares åsikter om politik, arbetsmarknad, åldersdiskriminering, pensionsålder, pension, centern, alliansen
(Aftonbladet)
2 kommentarer:
Jag håller med dig om att åldersstrukturen behöver ändras i arbetslivet, och samtidigt så vill jag säga att man behöver inte höja pensionsåldern. Det är inte förbjudet idag att jobba mer om man är pensionär. det är t.o.m. så att arbetsgivaravgiften är lägre för dom mer erfarna arbetarna än det är för dom som börjar känna sig varma i kläderna.
Det här kortsiktiga tänkandet som många arbetsgivare har är ju ganska tråkigt.
Jag tänker på enron och deras personalpolitik om man kommer ihåg den. Jag själv som arbetsgivare ser faktiskt hellre äldre än yngre medarbetare, för dom äldre är mer trogna.
/Daniel A
Även om pensionsåldern redan nu är flexibel (om det nu är så) så är den allmänna uppfattningen (i alla fall vad jag uppfattar) att "folk går i pension vid 65". Och det är naturligtvis tillräckligt för att folk inte ska vilja anställa folk som börjar närma sig den åldern ...
Kanske skulle det vara tillräckligt med information om att pensionsåldern faktiskt är flexibel redan nu?
Skicka en kommentar