torsdag 18 december 2008

BSA får Clouseu att blekna...

Rosa Pantern, Peter Sellers i rollen som Clouseau. De flesta har skrattat åt de eskapader som utspelas i de filmerna, inte mycket som blir rätt där inte. Nu sker dessa eskapader tydligen här i verkligheten med hjälp av BSA - Business Software Alliance. Denna stilfulla organisation har gjort ett tillslag på ett företag som misstänktes för att ha piratkopierad programvara. Det hade nu inte företaget. Att behöva uppleva att 21 kronofogdar och 4 tekniker kommer instörtande för omfattande razzia på företaget måste vara en förfärlig upplevelse. I synnerhet som de inte ens var skyldiga till det de ovetandes misstänktes för.

Men som i fina familjer så låtsas man inte om att det har hänt något, utan skriver följande på hemsidan:

"Stockholm 18 december, 2008,

Business Software Alliance (BSA) har, som en del av sin pågående kampanj mot piratkopiering, genomfört en undersökning av programvaruanvändningen hos kontorsmöbeltillverkaren Edsbyverken. BSA uppskattar den samarbetsvilja som Edsbyverken har uppvisat under undersökningen och har, baserat på den information som samlats in under undersökningen, belutat att inte driva ärendet vidare rättsligt.

Tjusigt va? Vi har våra regler och därför kan vi bete oss hur ohyfsat som helst. Pinsamt så det räcker till. Vad hade de för bevis? IP-nummer kanske?

Det var iofs Microsoft som initierat det hela och det kommer förmodligen en ursäkt från dem med erbjudande om rejäl licensrabatt - de brukade vara bra på sådan PR-verksamhet när jag jobbade där.

Uppdatering: Computer Sweden berättar om hur personalen upplevde det hela. Tidningen Ljusnan berättar mer om hur det gickt till. Tockna stollar det finns.

IPRED

Man kan lätt tänka sig vad som kommer att hända när underhållningsindustrin- och upphovsrättsinnehavarna får startskott. Ojojoj, då kommer detta att bli vardagsmat, för privatpersoner!!! När stjärnorna få fnatt och vill sätta dit varenda kotte.

Karl Sigfrid skriver om hemliga möten och antipiratlagar på Expressen idag. Intressant. Mer på bloggen med kommentarer.

IDG

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

nyhetsguiden.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mary sa...

Nyhetsguiden - stick och brinn, någon annanstans...

Anonym sa...

Kronofogdemyndigheten lär bli en framtidsbransch, får nyanställa tusentals nya fogdar.
Så har vi fått fogdeväldet återinfört, men m/2k.
el Persson

Mary sa...

Aha - det hela tillhör sysselsättningspolitikens område.

Anders Andersson sa...

Jag har anmält den ovan nämnda bloggspammaren till bloggportalen.se såsom varandes "olämplig" (pga bevittnade spam-fasoner). Inte för att det hjälper något annat än mitt eget bevarade lugn...

"Vänta du Ballou!!"

Anonym sa...

Bara och tända eld på företaget.

dom som jobbar där kan ju ändå inte känna till ordet samvete och frihet.

Anonym sa...

Detta är egentligen ganska förvirrande med dessa razzior hos folk som är oskyldiga. Ska man jämt ha kaffekannan puttrande hos sig, ska man ha kakor i skåpet.
ska man slänga ut datorn med en gång så att det inte finns något för dom att ta med sig.
frågorna hopar sig, men inte kan man vända sig någonstans för svar.
Varför ska världen vara så komplicerad. Jag vill bara jobba, äta, sova och ha det socialt trevligt samt även se nån film eller något program då och då... och i det här livet har jag inte planerat in att företag och myndigheter ska få lov att rota igenom hela mitt hem bara för att dom har fått för sig något.
/Daniel A.

Mary sa...

Det är just det där "att ha fått för sig nå´t" som är det läskiga.