tisdag 16 december 2008

I morgon jultalar statsministern...

Pressträff med statsministern i morgon. Det är väl givet att det kommer att handla om finanskrisen. Den angår alla och är lätt att förstå på många plan. Lena Melin och Paul Ronge kommenterar olika frågeställningar som de räknar med att det kommer att handla om. Inte en enda rad om FRA, IPRED och datalagring. För statsministerns del kan jag förstå det eftersom det är en infekterad fråga. Men att Lena Melin och Paul Ronge inte nämner saken förvånar mig faktiskt. Vad gäller finansfrågan så tror jag på regeringens kapacitet, inte minst på Anders Borg. Men ingen kan väl annat än sia trots allt.

I morgon är det också Bloggträff om arbetet med Grundlagsutredningen. Det ska bli spännande, där lär väl integritetsaspekterna komma upp. Om inte annat så från mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

bloggträff?

Janne sa...

Tror inte heller att statministern kommer att ta upp FRA, IPRED eller datalagring, men vad finns det mer att säga? regeringen har ju klart visat var DE står i frågan, så nu är det upp till oss väljare att visa var VI står i frågan.

Jag har röstat borgerligt i hela mitt liv, men nu är banne mig måttet rågat. I både EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010 kommer Piratpartiet att få min röst och jag tror att en stor del av de som är yngre än mig kommer göra samma sak.

Demokrati för mig är när man utser någon att föra ens talan, men när alla de etablerade politikerna skiter i vad väljarna tycker och bara handlar i egen eller multinationella företags intresse så är det dags att visa sitt missnöje och politiker fattar bara en sak, antal röster i valurnan...

Din åsikt om Anders Borg delar jag dock inte. Han kan måhända vara bra på att vända och vrida på siffror, men det gäller ju att veta vad man håller på med eller överlåta det man ej behärskar på det som kan något.

Det jag främst tänker på är hans behandling av försvarsbudgeten, där han betedde sig som om han kastat pil på en tavla när han valde ut vad som skulle slopas. Är man lite insatt så är det ett rent skämt och internationellt (USA m fl) så har man blivit enormt förvånad över hans utspel. T ex vad gäller nätverksbaserat försvar så ligger Sverige på framkant i världen och man har enorm respekt för vår kunskap, men när Borg är framme med rödpennan så verkar han bara bry sig om siffrorna och skita i vad de gäller.

Normalt förfarande är att riksdagen fastslår vilka uppgifter försvarsmakten skall ha och att man därefter genomför perspektivstudier för att visa hur (och om) det är möjligt att genomföra dessa uppdrag inom givna budgetramar. Men Borg verkar tro på "shoot from the hip"...

Anonym sa...

Det är dags att jaga en hel generation av politiker.

Mary sa...

Man måste tro på något och jag har valt ut Anders Borg. Men det ändras hela tiden. Sannerligen.