fredag 5 december 2008

I morgon ska det firas födelsedag i Salem...

Ja, fy tusan för dessa demonstrationer. Varje år så blir idyllen vid Rönninge station ett område i det närmaste i undantagstillstånd. Att åka genom Rönninge demonstrationsdagen innebär att man man får se så många poliser i allehanda utstyrsel och fordon som man aldrig sett förut. Det är hästar, hundar, piketer och vanliga polsibilar och kravallbeklädnad. Det är inte riktigt klokt när man betänker att barnbarnen annars springer där på torget med en glass i handen medan pensionärerna spelar boule, ungdomarna käkar pizza och någon sitter på fiket och avslutar det sista på prinsessbakelsen.

Hemtjänsten får polisbeskydd och eskort. Invånarna flyr platsen. Säpo menar att det är värre än vanligt i år. Riktigt läskigt med andra ord. Det finns år då barnfamiljen har lämnat sitt hem och firat födelsedagen på annat ställe. Det är väl ändå inte rätt när det drabbar tredje person.

Salems kommuns hemsida har information om det hela här.

7 kommentarer:

Anonym sa...

En moderat antidemokrat...kanske en symbol för de nya moderaterna...hata demonstrationsfriheten bara moderater får säga rätta och sanna moderat åsikter...
Sieg moderat..

Mary sa...

Jag har svårt att förstå kommentaren. Jag pratar om hur detta drabbar tredje man.

cnab sa...

Hur var det nu igen? "Jag delar inte din uppfattning men jag ska slåss för mitt liv för din rätt att kunna framföra den." Detta är helt grundläggande i en demokrati. Eller har jag fel?

rasmus sa...

Naturligtvis får båda sidorna demonstrera. Och hade det varit allt de gjort så hade det nog varit en tämligen bortglömd tillställning.

Men när demonstranterna (på båda sidor) är där för att slåss, då är det fel.

I sådana här sammanhang bör det vara nolltolerans som gäller. En demonstrant på någondera sidan som är beväpnad få tillbringa natten i arrestlokal. Varje demonstrant som slåss bör åtalas för misshandel (eller våld mot tjänsteman).

Mary sa...

Jag tycker naturligtvis som du cnab, självklart ska man få uttrycka sig - men jag talar om hur det drabbar tredje man och frågan är väl hur man ska lösa problemet? Med att barn och andra inte vågar gå ut för att andra ska få uttrycka sin mening.

cnab sa...

Hej Mary! Det ÄR knepigt med demokrati. Men det är det minst illa fungerande av alla statssystem som finns. Det var det jag ville peka på, inte på något sätt ifrågasätta din demokratisyn. Den delar vi till 100 procent!

Guds Basun sa...

Den dagen vänsterpacket håller sig hemma kommer dom kalrakade slynglarna att lägga ner sitt demonstrerande, eller rättare sin markering över dödsdagen av en kalrakad polare. Men det som irriterar är att PK media lägger hela skulden på kalhyggena och lämnar vänsterpatrasket i fred. Båda är lika djävla galna och kämpar hårt för att krossa vår demokrati och våra friheter. Låt bli att göra reklam på första sidorna i kvällsblaskorna och bemöt drägget från båda sidor med total tystnad, så komemr dom att tappa orken. Men så länge dom visas upp som vänsterhjältar och kalhyggebover komemr dom att fortsätta.