fredag 5 december 2008

Nog borde väl en moderat vilja bli känd för annat än IPRED...

Mycket har man hört i sina dar, men detta? Fildelningssjägarna får större befogenheter än vad polisen har idag. Chris Anderson säger tänkvärt: Man får aldrig glömma att det i grunden inte handlar om allvarliga brott eller dödssynder utan bara konsumtion av underhållning.

Ska kronofogden alltså kunna göra intrång hemma, alltså husrannsakan hos någon som man misstänker, men inte vet har fildelat en platta av Eva Dahlgren? Jag utgår ifrån att hon tänker heja på eftersom hon deltagit så aktivt för IPRED-lagen. Det är inte klokt. Sen kan de också spärra dina konton utan att du vet om det i alla fall enligt KAS. Låter det inte förskräckligt så säg?

"- – Det som polisen inte får, får IFPI och Antipiratbyrån göra. Jag undrar om politikerna vet vad de egentligen röstar igenom här. " säger André Rickardsson till SvD. Han har tidigare jobbat inom Säpo så han bör väl vara skapligt insatt i hur det går till i den branschen.

Nu är det här än så länge en propp från regeringen, men eftersom man har som vana att inte lägga propositioner som man inte förankrat (hur nu det går till egentligen, för får man verkligen använda kvittning som kollektiv sjukskrivningsmodell för att vissa inte ska rösta "fel") så är väl risken stor att det hela går igeom.

Men uppenbart är väl ändå att denna lag i likhet med FRA-lagen verkar bygga på en väldigt mycket okunskap och enögda ställningstaganden. Man borde allt kunna begära mer.

Klokbok skriver på sitt sätt, men det krävs lite tankeförmåga förstås och fantasi. Han skriver också om hur fildelning egentligen går till.

Dessutom så meddelar Emma att det är försäljningsrekord för dvd-utgåvan av filmem Mamma Mia. Märkligt va? Tank att den filmen slagit försäljningsrekord och nu ska branschen ut på fildelarjakt och tjäna ännu mer pengar. Jajamensan.

Jag citerar från regeringens hemsida: "Regeringen styr riket. Den är ansvarig inför riksdagen."1 kap. 6 § regeringsformen" . Detta står i rubriken alltså.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , Farmor Gun - som är mitt val till årets politiska blogg för den delen. Conny T, Mikael om Asks härskarteknik på muf. Bloggarna.se fyller på här. Teflonminnet skriver oefterhärmligt med benägen hjälp av nef. Wictorzon, Mårtensson, Martinotyg.

(Aftonbladet)


10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag måste säga att du har nog fel, moderaterna kommer inte att bli sammanlänkade med ipred-lagen enbart, utan kommer att bli ihågkommen för att infört övervakningssamhället, och privatiserat rättsväsendet.
Det låter som en sorts Anarkokapitalism. Timbro är ju för dessa idéer... och man vet ju var moderaterna får sina dummaste förslag ifrån. Johan norberg är en stark förespråkare också... och han måste ju ha tegelstenar fastbundna vid sina fötter för att inte sväva iväg fullständigt i det blå.
/Daniel A

Anonym sa...

Anledningen till att det går beror på sådana som dig Mary. Du kallar ju dig moderat, eller hur?

Anonym sa...

undra vad man ska rösta på i nästa val...

Mary sa...

Du anonym - det är såna som jag som står kvar och tar en fajt... Att vända ryggen till eller gå skapar ingen förändring

Anonym sa...

Eftersom du kallar dig moderat, så tror jag vi kan anta att du röstar på dem, det innebär per definition att du stöder vansinnet. Om du däremot deklarerar att du inte röstar på dem, då stöder du inte vansinnet, men då kan du inte kalla dig moderat för politik förd av moderata riksdagspolitiker är det vi ser nu. Du kan inte både äta kakan och ha den kvar, antingen stöder du dem eller så gör du det inte. Å kom inte med något "förändra inifrån", för något mer partipiske-toppstyrt har vi nog aldrig sett tidigare i svensk politik. Röstar du på dem så stöder du dem, svårare än så är det inte.

Mary sa...

Anonym - alltid essa anonyma kommentarer.

Har du förstått att jag anser att det finns flera frågor? Frågor som jag stödjer moderaterna för.

Anonym sa...

Mary, att införa FRA-lag, IPRED osv. är moderat politik, och du stöder moderaterna. Som signaturen Madmax skrev i en kommentar till Josh på Emmas blogg om varför folk röstar som de gör: Jag tror att det är lite samma sak som varför slagna kvinnor stannar kvar hos sina misshandlande män. Släpp sargen Mary!

/ ---

Mary sa...

Detta är inte ALLA moderaters politik. Det vet jag eftersom jag sitter i smeten. Det är många som tycker som jag.

Det finns så många andra frågor som är viktiga och där finns det inget alternativ till regeringen.

Men jag fortsätter att protestera.

Anonym sa...

Å vad tror du att din "protest" är värd om du ändå röstar på dem? Du godkänner ju då aktivt den politik de för.

/ ---

Mary sa...

Försöker du skuldbelägga mig Anonym? Var ska man försöka förändra ett politiskt parti om inte inifrån?

Jag har heller inte röstat än ;-). Däremot så finns det som jag uttryckte tidigare fler politiska frågor än dessa som är viktiga och där anser jag att moderaterna är det parti som är valet.

Sen tycker jag att det är mer än korkat att du ger dig på mig, vänd energin istället till sakfrågan. Det är där det behövs.