fredag 26 december 2008

Mikael är viktig men det är Anna också…

Expressen skriver idag om stoppafralagen.nu och Mikael Nilsson som ligger bakom den sajten som skärrade Rosenbad. Det är en spännande historia kring en fråga som tog full fart i somras. Vi snackar förstås om FRA-lagen. Läs historien om Mikael och allt som hände, från att sajten startades och på bara några dagar fick flera hundra tusen tittare. Med hjälp av en privatperson med medel i plånboken lanserades sajten på en helsida i DN. Vad det inte skrivs så mycket om i artikeln är Anna – Mikaels sambo. Det är synd men vi börjar bli lite vana vi damer i debatten att vi inte framhålls, som av någon anledning har kommit att handla om 30-åriga fildelande killar. Så är det nu inte, det finns många kvinnor här och vi är ofta mer än 30 år gamla. Män som är över 30 förekommer också och är ganska många. Det är dags att slå hål på myten om att det bara är unga människor som man inte behöver bry sig så mycket om som protesterar mot övervakningssamhället. Det är nämligen fel. Så mitt tips till Expressens reporter är att intervjua en av de damer som är över 30 och varit med i debatten kring FRA och alla annan övervakningshysteri som sköljt över oss den senaste tiden. Det finns många. Emma på bloggen opassande är en viktig och framstående kraft och Farmor Gun är en annan.

Anna deltog för fullt i stoppafralagen.nu. Hon var med i debatter i TV och i Almedalen, skrev artiklar och syntes väldigt mycket. Hon ska också, jämte Mikael ha stor uppmärksamhet och tack för sitt arbete med att försöka klargöra varför FRA-lagen inte är någon bra lag.

Sen är det väldigt många andra här på internet och bland oss bloggare som ska ha uppmärksamhet för sitt kämpande för samhälle där den personliga integriteten skulle sitta i framsätet. Som Peter J Ohlsson uttryckte det. Tänk om Sverige kunde få bli för den personliga integriteten vad Schweiz är för bankverksamheten.

Men vi lyckades inte tyvärr - FRA-lagen börjar gälla den 1 januari 2009.HAX skrev om Mikael. Scaber Nestor likaså. Anna Troberg har skrivit om Mikael som har en egen blogg för privata funderingar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

mrarboc sa...

Ville bara säga tack för att du orkar kämpa i ett forum som "vissa" (PP) anser vara deras eget... Bloggosfären.

Ibland är det nästan pinsamt att vara bloggare för att så många anser att man automatikt är Piratpartist om man inte är IT-analfabet.

Mikael Nilsson sa...

Mary, jag kan inte annat än hålla med. Men... missa inte senaste Amelia (från 23 dec...)

Mary sa...

Det är inget fel på piratpartister. De har en poäng.

Man får försöka tala omd et för andra ;-)

Viktiga frågor dock.

Dennis Nilsson sa...

@Mary
"Men vi lyckades inte tyvärr - FRA-lagen börjar gälla den 1 januari 2009."

Hmm, de flesta av oss tror att bemästra och överkomma sin rädsla och oförmåga är omöjligt. Men man kan göra det omöjliga...möjligt

Kolla bara in denna lärorika och skojiga video med Tim Ferriss, den är 15 minuter lång och väl värd din tid.

Här får du veta hur man skall vända sin rädsla och oförmåga till motsatsen. :-)

"Is Fear Our Friend? Experts Say Yes"

http://fora.tv/2008/12/12/Feel_Like_the_Incredible_Hulk_with_Tim_Ferriss

Tim Ferriss blog:
http://www.fourhourworkweek.com/blog/

Lars-Erick Forsgren sa...

Dennis. Långsiktigt kommer vi att lyckas. Även piratpartister måste lära sig tålamod.
Det viktiga är att sätta sakfrågan främst.

Noterar att, betr 30-åringar å andras ålder, att Anders Widen skrev om 80-åringen Hans Blix. Klarare i hjärnan än mången 30-åring. Och han vågade säga emot, och motbevisa George w Bush.

Så varför ska vi ge upp, vare sig vi är bara något eller mycket yngre än Hans Blix.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/12/att-vara-snll-p-rtt-stt.html

Dennis Nilsson sa...

@Lars-Erick Forsgren
"Så varför ska vi ge upp.."

Min kommentar avsåg motsatsen. Hur man kan göra det omöjliga...möjligt
d.v.s ex-vis avskaffa FRA-IPRED-lagarna.

Kolla in videon med Tim Ferriss ifall du vill få inspiration.

Politiskt arbete, kräver långisiktighet, tar tid och kräver tålamod.