fredag 26 december 2008

Fågångsdokument - vilken bra idé då...

Det är mycket som behöver förklaras numera. Särskilt de där grejorna som pågår på internettet. Ni vet där pirater och andra halvskummisar håller på och knycker saker från varandra, de stackars artisterna får gå från hus och hem eftersom de förlorar så mycket pengar på den där fildelningen som det kallas och som nu ska stoppas med hjälp av att upphovsrättsindustrin får möjlighet att skicka hotbrev till personer med vissa IP-nummer - oskyldiga eller skyldiga, spear ingen roll.

Mellan varven kommer kreativa förklaringsmodeller fram när det ska förklaras för menigheten vad det hela handlar om.

Det senaste begreppet är fågångsdokument som då betyder att det bara kan användas ett fåtal gånger kan jag tänka. Intressant. Jag fann det hos Scaber som fann det hos Teflonminne som fann det i denna artikel hos Barometern som svaret Svaret på en fråga.

Det är lite kul och lite kreativt tänkt egentligen det där. Som engångspipetter ungefär... Om det skulle fungera? Det tror jag inte.

3 kommentarer:

mrarboc sa...

En lite rolig aspekt på detta är att de raderat de kommentarer som funnits till "artikeln". Webredaktörerna arbetar garanterat med att hitta ett sätt att ta bort olämpliga Twingly-länkar just nu.

Mary sa...

Jag gissade just att det skulle bli så. Men vissa har citerat det hela så där blir det lite värre med att få bort "fågångsdokumentet" - den egna artikeln.

Nåväl jag har själv skapat en och annan dumhet så man får lägga det på humorhyllan...

Hans J sa...

Engångspirat = ingengångspirat?