fredag 2 januari 2009

Alla dessa listor...

Uppdatering: Aftonbladet har nu "hela listan" där vi kan se hur de olika ministrarna placerat sig på popularitetsskalan. Moderatkollegan Göran Pettersson är iofs nöjd med resultatet men tycker att man sk vara lite skeptisk till såna här undersökningar. Jag tror iofs att SIFO vet vad de gör rent metodiskt men att man sedan ändå alltid ska ta statistik med en nypa salt är väl självklart.


Sifo har kollat läget hos svenska folket. Vilka ministrar får bäst betyg? Anders Borg och Carl Bildt på topp. Väntat - det har karisma och personlighet och det går fram. Inte tu tal om det. Statsministern kommer trea. Lite synd egentligen, men han kanske jobbar på ett annat sätt = I bakgrunden och på distans.

Försvarsministern får sämst betyg och det kan nog sammanfattas i en enda fråga. FRA-lagen. Eller vad tror ni?(SvD)

1 kommentar:

scaber_nestor sa...

Är det verkligen meningen att statsministern ska vara den anonyma i Regeringen som bara får löpsedlar när han står med en dammsugare?


Känner någon (utanför regeringskansliet) till hans åsikter i de svårare frågorna?


Jag vet att jag skrivit om det tidigare, men det börjar bli lite löjligt nu (eller har varit så ett tag nu) att Reinfeldt konsekvent vägrar visa sitt ansikte när det hettar till lite.

Jo, han och Mona S. diskuterade lite i höstas, men hur svårt är det?