lördag 31 januari 2009

Är det dåligt river vi upp lagen...

Chatt med Mona Sahlin på Aftonbladet:

"Leif H säger: Hur ställer sig dagens socialdemokrater egentligen till de förmodligen grundlagsstridiga "1984-övervaknings-lagarna" som alliansen infört och är på väg att införa. Jag syftar på FRA, ipred, ipred2, datalagringsdirektivet, acta och allt vad dom nu heter?

Mona Sahlin säger: Vi var och är starkt kritiska till FRA. Det kan väl ingen ha missat! Integriteten är viktig att stärka. Vi väntar spänt på vad regeringen lägger till riksdagen. Är det dåligt så river vi upp lagen!"

Det är nästan så att jag skulle kunna tänka mig att rösta på (s) för att hon säger så där, men sen är det så mycket mer och vi vet att det inte var den borgerliga regeringen som hittade på det hela utan att den tidigare (s)-styra var högst inblandade i det hela.

Så vem ska man tro på?

Man kan hoppas att det nya samtalen med Sverige som alliansen nu startar leder till att de propositioner sm regeringen lägger är bättre underbyggda och inte framförallt inte betraktas som färdiga och icke diskussionsmöjliga i framtiden. Vad är en proposition egentligen om inte ett förslag - det hörs på namnet. Proposition = förslag. Regeringen har hittills betraktat sina förslag som huggna i sten, tyvärr. Oavsett sakinnehåll. Trist.

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Tja, problemet är ju just att man inte vågar lita på Sahlin o hennes sosseparti.
Dessutom är det bara FRA-lagen hon nämner. Illa nog i sig, men det är ju mycket mera på gång. Och fantasin att kränka oss medborgare verkar vara väldigt stor. Ofta med stöd av sossarna.

Nog behöver partisystemet skakas om ordentligt.