söndag 4 januari 2009

Det börjar dra ihop sig för Stora Bloggpriset nu...

Aftonbladet och Bloggportalen tar till stora släggan och anordnar Stora Bloggpriset. Ja, finns Stora journalistpriset så...

Nu är det bara några få dagar kvar tills nomineringarna till Stora Bloggpriset skall vara inlämnade. Närmare bestämt den 7:e januari. Det var svårare än jag kunde tro att nominera bloggar i de kategorier som finns. Inser att jag mest håller mig till politik och samhälle samt bloggar om IT. De två ämnena har minst sagt gått samman på senare tid med alla olika lagar som dykt upp. Det finns onekligen många dimensioner på dem och en sak är säker. Vi lever i olika världar och har helt olika kunskaper och insikter och inte minst infallsvinklar på det här.

Insyltad som jag är i den pågående bloggdiskussionen och en av framhärdarna att en blogg är mer än en blogg, utan snarare bara är ett verktyg som man använder för att ge utrymme för åsikter och kunskaper så är det ändå svårt när man ska välja andra kategorier av bloggar än de där man själv rör sig. Det är bloggaren som är intressant - Så egentligen kanske det borde heta Stora Bloggarepriset. Så att priset går till bloggaren och inte till Bloggen, äh - ni förstår vad jag menar.

Varför hittar jag ingen modeblogg som passar mig till exempel? Jag har passerat ungdomsåren och vill inte försöka se ut som om jag är tonåring längre, heller inte tant. Finns det någon modeblogg för oss med smak för tuffa, snygga fräscha kläder. Jag hittar ingen.

Likaså går jag bet på kategorin Vardag – vad är det egentligen? På sport och fritid kommer jag att nominera en blogg för broderier… Bryr mig inte ett skvatt om sport. Varje deltagare i bloggpanelen får nominera i alla sju tävlingskategorierna; Nöje & Kultur, Mode, Sport & Fritid, Livsstil, Prylar & Teknik, Vardag samt Politik & Samhälle. Men man behöver inte nominera i alla förstås, men å andra sidan så är det kul att försöka finna och hjälpa till med uppmärksamhet även för udda bloggar. "Pay it forward" som man säger...

Ni kan läsa mer här om Stora Bloggpriset. Vad det går ut på och vilka som ingår i nomneringskommittén. Det är en hel del bloggar med där och vi kan förstås inte nominera oss själva.

Andra som skrivit om Stora Bloggpriset

6 kommentarer:

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Hej,

Kolla in min blogg.
Där har du en vardagsblogg.
tyskungen.se
Kan för övrigt informera dig om att du kommer nomineras i kategorin "politik" från min sida.

/Klaus

photoimagine sa...

Eller varför inte den här bloggen...

God fortsättning på året - det nya!

/ Imagine

Gunilla sa...

Jag börjar bli klar med mina nomineringar och vill meddela att du är med bland dessa.

Mvh Gunillas Blogg
http://blogg.passagen.se/pgrrr/

TkJ sa...

Ja, visst var det svårt! Jag höll mig till några kategorier. Vardag och mode har jag ingen koll på, och jag har ingen lust att nominera en blogg som jag inte känner till. Men nu har jag postat in min lista iaf. :)

Mary sa...

Kul Tommy. Din blogg är verkligen en av de bästa om inte den bästa IT-bloggen, enligt min mening.

Bimbo Boy sa...

Svår uppgift, skulle inte vilja byta med dig. :)