lördag 17 januari 2009

Hur ska man tolka det här då...

Dagens snackis i bloggvärlden blev Bloggparti.se. Mattias skapade det hela som ett mindre 24 timmarsprojekt enligt idén 24hbc som han inte hann anmäla sig till. Läs mer om det evenemanget och deltagarna här. Ett gäng ska kort presentera sina affärsprojekt. Vi får/bör få läsa mer om detta senare.

Vid första anblicken av resultatet nedan kan man tänka, kära nån har har jag röstat på moderaterna sedan 1973 och kunde egentligen röstat på vilket parti som helst. Men när man läser förklaringen av resultatet kanske man ska ta det lite mera positivt och tänka att alla kan förstå det jag skriver. Nu tror jag inte att det är så men ändå - det gäller att se det halvfyllda glaset och det måste väl vara bra med bredd? Bra valarbetare, övertygar alla, haha. Broadband.

"Resultatet innebär inte att man röstar eller nödvändigtvis tycker som de partier man liknar mest, utan bara att man skriver som partimedlemmar från respektive parti."


Kul hur som helst:

Uppdatering: Jag blev tvungen att kolla vad Kulturbloggen fick för resultat, och det blev extra intressant, eller vad säger du Rosemari? Du är blåare än jag och jag är rödare än du. Hmm... Kanske att det behövs en del justering här.
Beta Alfa har kommenterat och mymlan som verkar vara lika blandad som jag själv är.
Jonas promemorian (s) har också testat - hans blogg är grön.

Uppdatering: Det visar sig att Jinge är blåare än vad jag är, haha. Med det i åtanke så mäter verktyget hur många förekomster som finns av vissa begrepp och utgår i från att det då är positivt att skriva om exempelvis moderaterna. Traditionellt tänkt att "var och en skriver reklamblad för den de gillar. Hänsyn har inte tagits till att man lika väl kan skriva mycket negativt om "hööögern" som Rosemarie eller Jinge gör. På grund av att det är deras syn på saken. Tack Urban för att du gjorde mig uppmärksam på detta. Jag vet iofs inte om min analys är rätt, men jag tror det.

6 kommentarer:

Martin a.k.a NPC]Otyg sa...

Mitt resultat toppade på (v) och (mp), men (s), (fp) och (m) ligger precis under toppvärdena...

På nåt sätt är jag inte speciellt förvånad över resultatet, men lite kul var det :)

Urban sa...

Lite skoj var det att testa jinges blogg där. Blåare än vad du är Mary.

Mary sa...

Haha, det börjar nog handla om att det ärdet man skriver om - för eller emot som verktyget mäter. Då stämmer det hela bättre också.

scaber nestor sa...

Jag hade jämnt spår mellan
S(19)
Fp(18)
c(17)
Mp(15)


Så jag gissar att jag är mittenpartist?


Konstigt, innan 18 juni skrev jag (i gamla bloggen) nästan uteslutande om hur allt var rätt och riktigt med den nya regeringen.

Men dolkstöten 18 juni förändrade en hel del i mitt tänkande.

Jinge sa...

Festlig grej. Men som sagt, den borde utrustas med bättre analysförmåga, jag vet inte om jag nånsin har skrivit snällt om moderaterna... :-/

Anonym sa...

Testar man olika medier så är både dn och svd ganska vänsterpartistiska, likaså ab, medans gp är genommoderater.
www.moderat.se är c, c är kd o.s.v.
Det skulle vara intressant att se hur det är när det är väl utvecklat. För tokmoderaten är väl inte miljöpartist egentligen va?
/Daniel