fredag 2 januari 2009

Medan det puttrar i ankdammen...

Mårtensson har att berätta att USA och den Kubanska staten har grejor på gång tillsammans. De har funderingar på att lägga ut 3.000 brev från andra världskriget skrivna av Hemmingway. Alltså inte ge ut i bokform utan lägga ut på internet!

"... väljer nätet och att alla ska få fri tillgång till breven. Detta är en annan syn på upphovsrätten än vad Beatrice Ask ger uttryck för när hon presenterade IPRED lagen, enligt DN. Budordet där var att pirater skadar människor. Så resonerar tydligen inte ledande kulturbyråkrater i USA och på Kuba. Deras beslut är väl förmodligen enligt Ask bara ett "sorts lekkammar perspektiv". menar Mårtensson på sin blogg.

Det pågår verkligen mycket på internet och det är önskvärt att våra politiker inte fastnar i en massa föreställningar och skapar lagar som ligger långt i från verkligheten och dessutom ur ett väldigt smalt perspektiv.

I en kommentar i ett tidigare inlägg berättar Perty att barnen fått DVD-filmen MamaMia i julklapp men den ordinarie DVD-spelaren är trasig. Han tänker sig då att spela upp den via datorns DVD-spelare. DET GÅR INTE!!! Förmodligen ligger det något slags kopieringsskydd på skivan. Ska industrin också bestämma vilken DVD-spelare man får använda i sitt eget hem för att kolla på en film som man har betalt för? Är det såna som ska få lagliga möjligheter att sätta dit sina kunder? Det är inte rätt. Ingen kan påstå det.

Inga kommentarer: