onsdag 21 januari 2009

Moderaterna "goes internet" på allvar...

I dagarna har det skrivits mycket om twitter, ingen kan ha missat det. Mikrobloggning är på modet. Många är de som gått "twitter" på senaste tiden, tidningsredaktioner, organisationer och även de politiska organisationerna har tagit steget ut. Det är jättekul, verkligen. I min högerspalt hittar ni klickbara symboler. Testa.

De sociala medierna börjar få fäste. Men än så länge leder Piratpartiet överlägset den ligan. De har en mycket närvarande partiledare i Rick Falkvinge, han kommunicerar direkt och personligt med sin omgivning. De har Emma på opassande, en av Sveriges bästa bloggare och en av mina stora inspirationskällor i de frågor vi har gemensamma. De har också Oscar Swartz, även han en starkt drivande personlighet i integritetsfrågor och liksom Emma är han nominerad till bästa blogg i Aftonbladets Stora Bloggpriset kategorin Samhälle&Politik. Utöver detta tar Oscar hem det ena priset efter det andra, nu senast har tidningen Neo utsett honom till årets aktivist. Därutöver har Piratpartiet många fler riktigt aktiva bloggare som stöttar upp varandra och driver frågor tillsammans. Internet när det är som bäst.

Det är spännande med alla dessa personliga röster som kommer fram. Det blir hjärta och puls i politiken, en anledning så god som en annan att engagera sig. En av anledningarna till att Piratpartiet vågar är kanske att de inte fastnat i sina roller ännu - man kan ju hoppas att de aldrig gör det heller. De andra partierna har en utmaning här, verkligen. De är på gång och det är två år till nästa val. Det här är inte heller helt fel. Reinfeldt på Youtube. Det tar sig... och det börjar bli bra.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjoho!

Jag gillar inte Reinfeldt när han leker soldat. Ville bara säga det!

Marcus D sa...

Undrar om de är medvetna om att i stort sett allt de gör på Internet kommer att avlyssnas av Staten enligt FRA, IPRED och de andra integritetskränkande förslagen som de själva stöttar...

Mary sa...

Anonym: Reinfeldt leker väl inte direkt soldat? Jag ville påvisa tekniken här hur bra det är med att få direktrapport så här.

Marcus: Har man bara rent mjöl i påsen så ;-)

Mikael Persson sa...

Det är mycket bra att de kommer ut och nyttjar nätet. Men det känns aningen konstlat ändå... som att man måste, men inte vill egentligen.

Mary sa...

Mikael - jag är övertygad om att man verkligen vill. Det är ett stort steg dock. Men man har allt att vinna.

Mikael Persson sa...

Jag blir det mera o mera.. övertygad om att man vill.. men jag är svår att övertyga ;)