tisdag 13 januari 2009

Stopp på kriget...

Avsiktligen har det inte skrivits något om kriget här på bloggen. Det går inte att ta ställning när striderna bara fortsätter och den ena krigshandlingen skall besvaras med en annan. När det kommer till verkligheten så handlar det om människor som drabbas. Det är helt obegripligt för en fredsvän att förstå att det överhuvudtaget behöver gå till på det här sättet.


Frihandelsministern Ewa Björling har skrivit en utmärkt post på sin blogg. Hon menar att det viktiga nu inte är att ta ställning för den ena eller den andra utan "Det akut viktiga just nu är att få stopp på kriget, se till att skadade människor får vård, upprätta humanitära korridorer och få slut på vapensmugglingen till Hamas"


Precis så. Det handlar om att vara pragmatisk nu, inte fortsätta hetsen för eller emot den ena eller den andra gruppen. Ingen kan påstå att den ena uppför sig tjusigare än den andra i detta så infekterade tillstånd. Självklart finns det massor med förklaringar till varför det blir som det blir, men det förbättra inte situationen för gemene man precis. Det är där vi måste landa på något sätt. Men hur? Kanske att handel är ett sätt, det berör alla.


Håll ett öga på Frihandelsminsterns blogg.

Politikerbloggen kommenterar hennes inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


3 kommentarer:

Anonym sa...

Kriget är ett ämne man ska hålla sig ifrån i offentliga medier (vilket man kan se din blog som).
Det är ett ämne jag knappt vill röra vid i tång med. För hur man än gör så blir det fel.
Världshistorien borde ha lärt oss att man ska inte göra politik av religion.
/Daniel A.

Rikard sa...

varför inte ta ställning mot våldet oavsett avsändare?

Mary sa...

Mot våld oavsett avsändare är det lätt att ta avstånd. Det gör jag också...