tisdag 13 januari 2009

Åldringsvården i Sverige...

Åldringsvården i Sverige är ett kapitel för sig. Det är inte förrän man är mitt upp i det hela som man förstår vad det handlar om och hur uselt det faktiskt är. Jag har under en period skrivit om min egen gamlings eskapader inom äldrevården i Sundbyberg. Detta för att ge ett exempel. Förvisso så blev Sundbyberg utsedda till att ha landets sämsta åldringsvård, men dessvärre så har jag hört liknande exempel från alla möjliga håll på senare tid.

Genom SvDs ledarsida som handlade om våld i Sumpan ramlade jag in på Sundbybergsbloggen på vilken man intressant nog tagit upp åldringsvården. Där finns det en hel del goda föresatser. Nu väntar jag bara på att det ska bli handling också inte bara ord, gärna nu omedelbart. Det kan bara bli bättre här. Det verkar som om viljan finns i alla fall. Det är bra.

Jag lade in en kommentar där som väntar på moderering. Man kan ju hoppas att att de inte tar bort den utan läser vad jag skrivit och gärna ger mig ett svar också.

"Finns det en tidsplan för åtgärderna ovan? Vi som har anhöriga i Sundbyberg just nu vill se en ändring på direkten.
Läs min serie om min gamling. Jag lägger ingen partipolitik i detta, bara mänskliga aspekter. Det räcker inte med ord, handling krävs." - och så en länk till min empiri.


Jag skriver det här för att förstärka att det är med människor vi har att göra, inte budgetar och instrumentella förhållningssätt. Åldringsvårdens kranka blekhet: Huka er Sumpanpolitiker... nu kommer de anhöriga... Det är detta man är så rädd för... , Klockan 04.00 ringer telefonen..., Dagens spaning på äldreboendet..., Åldringsvården och julen…, Var hör gamlingarna hemma..., Just det en typ studentkorridor vore bra..., Inte räcker det med rödvin om omvårdnaden är svag..., Det är få män på äldreboendet..., Höll på att klämma ihjäl mig på strykbrädan..., Idag sätter vi upp gardiner på äldreboendet..., Jag har blivit med pensionär... - skrevs i februari


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: