måndag 2 februari 2009

Bästa sättet att komma åt snuskgubbar - Internet...

Unga människor kan hamna i klistret och blir uppvaktade av snuskhumrar på internet. Grooming - Vuxna som söker kontakt med barn på nätet för att få sex. Företeelsen har varit känd ett tag och naturligtvis är det obehagligt. Men samtidigt så är det väl lättare än någonsin att sätta dit dem nu. Genom att använda internet. Det handlar om att "riktiga" vuxna ser till att aktivera sig på nätet, och för polisen borde väl snarast vara som att sitta på trafikkontroll och hålla kollen genom att delta på sajter där ungarna är.

Ungar och föräldrar borde överhuvudtaget ha lite mer kontakter med varandra så att det inte blir pinsamt att berätta när man varit med om något som verkar konstigt eller är obehagligt samt att man tidigt får lära sig att inte lämna ut personuppgifter till okända. Barnen är aldrig skyldiga.

Per Hellqvist är säkerhetsexpert och har en blogg där han beskriver de senaste märkligheterna på nätet. Väl värd en titt då och då. Han har skrivit en handbok för föräldrar om vad de ska tänka på när barnen är aktiva på internet. Det kan hända lite av varje. Skydda ditt barn på internet heter den och är väl värd den 100-lapp den kostar.

Fördelarna med internet uppväger nackdelarna trots allt.

(intressant)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den boken har jag läst och den är mycket givande.

Är ordf. i Norrköpings hem o skola förening som har jobbat med detta länge, ofta i samarbete med per.

Anonym sa...

När jag var tonåring var det Telleverkets "Heta Linjen" som gällde. Det fanns snuskgubbar där med och det blev moralpanik om det också. Däremot träffar man aldrig på någon som fick sin ungdom förstörd av "Heta Linjen".

Ärligt talat så undrar jag om inte ungdomarna tar bättre hand om sig än snuskgubbarna på nätet.