söndag 15 februari 2009

Inga pengar till SAAB enligt statsministern...

SAAB är inte ett litet inhemskt företag i en ort långt bortom all räddning. Det är ett stort världsomfattande företag som man kan tycka långt tidigare borde anpassat sin produktutveckling efter marknadens efterfrågan.

SAAB är inte ens ett svenskt bolag längre. Det hade varit mycket konstigt att ge skattepengar till ett privat utlandsägt företag. Bra mycket bättre då att i stället satsa dessa pengar på att se till att skapa nya jobb inom framtidsbranscher. Kompetensutbilda människor som blir av med jobben och ge de andra och nya möjligheter.(Aftonbladet)

3 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Håller helt med, kan de inte bygga personbilar med vinst ens i glödhet högkonjunktur så finns det uppenbarligen andra som gör det bättre.

Aftonbladet med Robert Collin i spetsen tycker dock att just biltilverkning är så mytomspunnet att skattebetalarna måste rädda den, hur lite den än säljer. En "expert" får uttala att det bara är en tillfällig nedgång och vändningen skymtar runt hörnet. Nå, slanta upp pengarna själv då...
Inte ens LO tror ju på SAAB personvagnar, det är inte pengabrist som gör att de inte köper.

Mikael Persson sa...

Jag älskar SAABs bilar, de är underbara. SAAB var de som utvecklade turbon till att bli "folklig" och användbar för att minska bensinförbrukningen. SAAB har varit och är ett företag som har bra teknologi och har oftast legat i framkant.

Trots detta är jag inte beredd att säga ja till att regeringen ska stödja ett företag som inte kan leva på sina produkter.

Grottolle sa...

Nej vill man inte ha kvar Svensk exportindustri så då ska man fortsätta mata bankerna med skattebetalarnas pengar istället..
Men man reade ju ut V&S till Franska staten.. ett välskött exportmärke.. Undrar varför Högern är så rädd för att Sverge ska exportera varor. Ska hela Sverge bli en bidragskomun liksom stockholm