lördag 21 mars 2009

Borgerlig valallians... aktiviteter och engagemang

Ibland måste man tänka nytt i politiken. Kanke inte så mycket när det gäller de grundläggande idéerna dock, där får i alla fall jag vissa problem Men rent organisatoriskt finns det möjligheter. Thomas Gür presenterar en spännade idé idag. Skapa en Allians fär Sverige som är värd namnet och gå till gemensamt val på allvar. En röst på ett av partierna ger en röst på alliansen i stälelt för vart och ett av partierna. På det här sättet riskerar inget mindre parti att åka ur och man kan byta politiska frågor med varandra. Ett bra sätt att slippa Mona Sahlin, eller ska vi säga socialdemokratisk politik.

Smart kille den där Thomas Gür -läs hans artikel här.

För att få fart på politiken inom patierna och slippa de lokala bromsklossarna som inte vill släppa fram de aktiva på planen av olika personliga skäl så tycker jag att man ska starta en "virtuell förening" där den som är engagerad verkligen får utrymme. Lokalföreningar har begränsningar som är helt onödiga idag, det i sin tur låser många bra krafter ute på grund av brist på "people management" - det blir dessvärre mer klubbar för inbördes beundran än för politiskt engagemang.

Lokalföreningar fyller förstås sin funktion de också men det är väl ingenting som säger att man inte kan spela på flera planhalvor. Alla engagerade måsta tas tillvara IMHO. Det är synd att det inte är så idag. Jag träffar på för många som känner att de inte får vara med fastän att de väldigt gärna vill. Jag menar att vill man ha engagerade männsikor så måste de släpaps fram, eller hur?

Så sätt igång en förening som inte är låst vid kommungränser, många vill ha en större lokal - internet exempelvis. Borde jag starta en själv rent av? Nej, någon annan får göra det. Men visst skulle det vara lockande att även en sådan virtuellf örening har mandat att röstar fram egna kandidater? Moderata internetfolket... Jag gillar det.

Uppdat: Gapet mellan de borgerliga och (s)-röran krymper än mer enligt senaste undersökningen. Det finns all anledning att mobilisera de krafter som finns och inte bara se till de man kanske kan få. Så Gürs idé om Allians och min om virtuell förening är bra. Läser just att det finns fler som stöder idén. Anders Edwardsson exempelvis.

(intressant)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

I allians med íslam och terrorism kanske passar eraperverterade aktiviteter bättre.

Mary X Jensen sa...

När man är anonym kan man tydligen vräka ur sig vad som helst. Dumt.

Anonym sa...

Släppa fram engagerade förmågor?? Det kan de ju inte göra, då riskerar de sin karriär och sina höga löner.