tisdag 24 mars 2009

Vadå ränta - det är hyran som ska betalas i tid...

Försäkringskassan är kassa på att betala ut pengar i tid och nu har någon kommit på den strålande idén att den som får ut pengar för sent ska få ränta på dem.

Ibland undrar man vilken värld vissa människor lever i? Det handlar om att få pengar i tid så att hyran kan betalas. Annars blir man vräkt! Då uppstår det helt andra problem än som kan hjälpas md några extra kronor i ränta på för sen utbetalning.

Hur tänker man egentligen? Hur vore det att anpassa sig till verkligheten utanför kontoret?

(AB)

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag länkar tillbaka till ditt inlägg.

Sven Tycker sa...

"Hur tänker man egentligen? Hur vore det att anpassa sig till verkligheten utanför kontoret?"

Jag håller med dig om att ränta på försenade pengar inte leder till något. Det kostar resurser att räkna ut, resurser som kunde använts till att istället få ut pengar i tid.


Men, huvudskälet till problemen är de kraftiga nedskärningar av resurserna till Försäkringskassan som Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m) ligger bakom. Samtidigt som hon krånglat till reglerna. Och tyvärr ytterligare försämrat genom en ny centraliserad organisation. Jag gav upp Försäkringskassan för ett år sedan (efter 33 års anställning). Det är på väg åt skogen om man inte får mer resurser. Säg det till din partikamrat!