tisdag 14 april 2009

Om Gudrun Schyman vore moderat...

Oj då - hur tänker hon nu. Man kan undra. Gör gärna det. Men på det sätt som Gudrun Schyman hanterade påhoppen i det skojsiga förnedringsprogrammet (hahaha) Grillat så äger hon som ungarna skulle säga. Det var bra gjort och det visar att det inte skadar att ha lite erfarenheter i bagaget. Goda som dåliga. Bara man lär sig av dem.

Att hålla på och tjata om olika detaljer som exempelvis handväskan som fick åka Taxi för ohyggligt mycket pengar skapar inga mervärden. Det gör inte heller personliga tillkortakommanden. Alla kan hamna i knipa av olika skäl. Skrattet fastnar i halsen. De flesta har säkert minnen som de helst vill glömma, varför kan man inte få göra det då?

Gudrun Schymans slutplädering efter att komikerna gjort sig mer eller mindre lustiga över henne var helt fantastiskt - hon sopade banan med dem alla. Det är hennes skickliga retorik jag vill ha mer av i moderaterna, hennes politiska åsikter bryr jag mig helt enkelt inte om. Men hon är en bra politiker som når fram, det är bara att konstatera.

Varför nu SVT har hoppat på förnedrings-TV kan man fundera över. Det är inte roligt där heller, det allra värsta är dock att man måste betala avgiften för det oavsett om man vill eller inte. Dessutom så verkar det handla mer om att vilja än att kunna ty varenda program tycks ha sina problem, deltagare hoppar av och en del är så mobbiga att man inte ens tänker sända dem.

Lyssna i slutet av programmet till Gudrun Schymans uppgörelse med programmet Grillad. Det är njutbart. Spola fram i programmet från svtplay. Bob Hansson var också bra när han försvarade Gudrun, han fick ett eget avsnitt. Gudruns tal ligger inbäddat i programmet, kanske frö att hon passade på att lägga en poäng för sig själv och Europaparlamentet på slutet. Snyggt jobbat Gudrun . I övrigt - bläh... Ska inte se det där programmet i fortsättningen, men kanske att det sätter stopp för sig själv.

Själv stöttar jag och arbetar för Gunnar Hökmarks kandidatur till EU - gör det du också.

Uppdatering: SVT funderar nu enligt Aftonbladet att lägga ner programmet Grillat eftersom det int ehåller måttet. Redaktör Slätt tycker att jag borde skärpa mig och komma med i matchen i kommentar nedan. Men Richard jag har sagt förut att jag inte gillar sån här sk humor. För övrigt är jag faktiskt både intelligent och har sinne för humor, jo då. Men alla gillar inte samma sak.

Retorikiska tycker också att Gudrun var briljant i sin framställning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Zac sa...

Tack för tipset! Var bara tvungen att kolla på (skiten) det.

Man måste bara bli oerhört imponerad av Gudrun - boy vad hon ägde de andra! Hur kändes det att sitta och bli förnedrad av henne egentligen? Sanslöst bra - och genuint roligt faktiskt, inte sådär påklistrat som politiker brukar vara. Kudos!


//Zac

Redaktör Slätt sa...

Förnedrings-tv? Herregud. Skärp dig och kom in i matchen. Mer än så orkar jag inte säga till en intelligent människa.

Mary X Jensen sa...

Redaktören Slätt - jag gillar inte det här TV-formatet ;-). Jag har sagt det till dig förut.

För mig är påhopp på personliga tillkortakommanden förnedring. Jag gillar inte detoch står för det. Kalla mig gärna trist och ge Schyman den kred hon ska ha för att hon fixade det så bra.